Wolfsburg moet finaleplaats aan Dortmund laten

Reacties

Borussia Dortmund heeft zich geplaatst voor de finale om de Duitse beker. Tegen VfL Wolfsburg waren er hoofdrollen voor Marco Reus en jubilaris Robert Lewandowski (2-0).

Wolfsburg moet finaleplaats aan Dortmund laten

Net als zaterdag tegen Bayern München (0-3 winst) leverde Reus een cruciale bijdrage aan het succes van Borussia Dortmund. De assist op zowel de 1-0 van Henrikh Mkhitaryan als de 2-0 van Robert Lewandowski kwam op zijn naam te staan, waarmee de Duitse international bij de laatste veertien treffers van BVB direct betrokken is geweest.

De Poolse spits had meer te vieren dan alleen zijn treffer. Want voor Lewandowski (foto) was het zijn honderdste doelpunt in dienst van Borussia Dortmund. De goal in de 43ste minuut bleek ook de genadeklap voor VfL Wolfsburg, dat tevergeefs joeg op de aansluitingstreffer. 

De ploeg van trainer Dieter Hecking, die nog geen beroep kon doen op de geblesseerde Bas Dost, kon aanvalsdrang niet ontzegd worden. Maar het benutten van de kansen bleek het probleem, waardoor de hoop op een finaleplaats langzaam uit zicht verdween. Het geblesseerd uitvallen van Junior Malanda maakte de avond voor Wolfsburg nog treuriger.  

Met het succes van Dortmund lonkt er een volgende confrontatie tussen de twee beste Duitse ploegen van dit moment. Want kampioen Bayern München moet in staat zijn woensdag op eigen veld ten koste van 1. FC Kaiserslautern de vacante finaleplaats te pakken.

Voor Lewandowski wordt dat een bijzonder laatste duel voor BVB voordat hij vertrekt naar Bayern München. De finale wordt op 17 mei gespeeld in Berlijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.