Wolfsburg lijdt pijnlijke nederlaag bij rentree Luiz Gustavo

Reacties

Hoewel de B-keus van VfL Wolfsburg woensdag met 4-3 verloor van Derde Bundesliga-club 1. FC Magdeburg, was er ook goed nieuws voor trainer Dieter Hecking. De van een meniscusoperatie herstelde Luiz Gustavo deed drie kwartier mee.

Wolfsburg lijdt pijnlijke nederlaag bij rentree Luiz Gustavo

Luiz Gustavo liet zich begin juni opereren aan zijn rechterknie, die hem de laatste weken van het afgelopen seizoen parten speelde. Daardoor miste de Braziliaanse controleur het toernooi om de Copa América en was het de vraag of hij fit aan de aftrap van het nieuwe seizoen zou verschijnen. Zelf zegt de 28-jarige international na zijn optreden tegen Magdeburg klaar te zijn voor de eerste competitiewedstrijd van zondag tegen Eintracht Frankfurt.

Met Luiz Gustavo op het middenveld ging Wolfsburg desondanks pijnlijk onderuit in het oefenduel waarin de spelers in actie kwamen die zaterdag op de bank begonnen in de bekerwedstrijd tegen Stuttgarter Kickers (4-1). De Duitse Super Cup-winnaar gaf in de tweede helft een 3-1 voorsprong uit handen. 'De eerste helft is me nog goed bevallen', constateerde Hecking. 'Maar die tegendoelpunten mogen ondanks onze andere samenstelling niet zo makkelijk vallen.'

Bas Dost kwam door zijn basisplaats in Stuttgart van afgelopen zaterdag niet in actie. Ook Ivan Perisic was niet van de partij. Het zorgde in Italië opnieuw over speculatie over een transfer van de 26-jarige Kroaat naar Internazionale, al zal ook de aanvallende middenvelder niet hebben gespeeld wegens zijn optreden in het bekertoernooi. Wolfsburg-manager Klaus Allofs stelde immers eerder al dat Inter Perisic niet kan betalen.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.