Wolfsburg ligt Van Gaal goed, uitschakeling geen ramp

Reacties

Net als PSV heeft Manchester United alles nog in eigen hand om te overwinteren in de Champions League, maar dan moet de ploeg van manager Louis van Gaal dinsdag wel winnen op bezoek bij VfL Wolfsburg. Zelfs bij een nederlaag zouden de Engelsen PSV en CSKA Moskou nog voor kunnen blijven.

Wolfsburg ligt Van Gaal goed, uitschakeling geen ramp

Van Gaal verloor in vijf wedstrijden tegen Wolfsburg echter geen enkele keer. Vier keer werden Die Wölfe verslagen en één keer werden de punten gedeeld. De eerste keer dat Van Gaal Wolfsburg ontmoette was op 29 augustus 2009. Mede dankzij twee doelpunten van Arjen Robben won Bayern München met 3-0. Ook de twee onderlinge duels daarna werden gewonnen door Der Rekordmeister (1-3 en 2-1). Die laatste door een treffer van Bastian Schweinsteiger in de laatste minuut.

Op 15 januari 2011 leek Bayern af te stevenen op een overwinning in de Volkswagen Arena, maar kort voor tijd zorgde Sascha Riether voor de 1-1 eindstand. Ruim vierenhalf jaar later stond Van Gaal opnieuw tegenover Wolfsburg, nu als manager van United. Tijdens de tweede speelronde in Groep B van de Champions League kwamen de bezoekers al vroeg op voorsprong via Daniel Caligiuri, maar door goals van Juan Mata en Chris Smalling werd het 2-1 in Manchester.

Consequenties
Maar als het dinsdagavond voor het eerst misgaat voor Van Gaal tegen Wolfsburg, heeft een eventuele uitschakeling in de Champions League geen directe consequenties. De clubleiding gaf afgelopen weekend nog aan dat liefst tachtig procent van de inkomsten van United voortvloeien uit de Premier League. Vooral vanuit Azië en de Verenigde Staten komt er veel geld binnen door competitievoetbal. De Champions League is alleen in Europa interessant.

Van Gaal liet eerder zelf al weten het financiële aspect buiten beschouwing te laten. 'Ik weet wat de consequenties zijn van uitschakeling in de Champions League, maar daar kun je je als coach niet steeds mee bezig houden. Ik moet me focussen op het voetbal, net als de spelers.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.