Wolfsburg en Lissabon winnen ruim, Stevens uitgeschakeld

Het Europese avontuur van Huub Stevens' Red Bull Salzburg is afgelopen. Standard Luik liet zich niet verrassen. VfL Wolfsburg en Sporting Lissabon wonnen ruim en schakelden respectievelijk Villarreal en Everton uit.

Fenerbahçe-Lille 1-1 (1-2)Lille heeft zich geplaatst voor de volgende ronde. Na de 2-1 zege thuis had het genoeg aan het 1-1 gelijkspel in Turkije. Fenerbahçe nam na 35 minuten de leiding via een treffer van Emre Belözoglu. Lang mocht daarom de Turkse ploeg hopen op de volgende ronde, maar de goal van Adil Rami, vijf minuten voor tijd, bracht Lille naar de volgende ronde.

Red Bull Salzburg-Standard Luik 0-0 (2-3)De knappe veerkracht die Standard Luik vorige week toonde door een 2-0 achterstand om te buigen tot een 3-2 overwinning is genoeg gebleken voor een plaats bij de laatste zestien van de Europa League. In Salzburg begonnen beide ploegen voorzichtig aan het duel en kwam de wedstrijd erg langzaam op gang. Het eerste wapenfeit was van de ploeg van Huub Stevens. Sinan Bolat moest ingrijpen bij een schot van Dusan Svento. Aan de andere kant was Milan Jovanovic dicht bij een treffer, maar zijn vrije trap werd knap gepareerd door Eddie Gustafsson.

Dieumerci Mbokani kopte later nog op de paal. Een fout van Bolat leek Red Bull Salzburg aan de zege te helpen. De Standard-goalie liet een voorzet van Ibrahim Sekagya uit zijn handen glippen, maar zag tot zijn opluchting de bal naast het doel hobbelen. Gescoord werd er niet meer.

Sporting Lissabon-Everton 3-0 (1-2)Sporting Lissabon heeft hardhandig een einde gemaakt aan de Europese ambities van Everton. De Portugezen hadden het hele duel het initiatief, maar scoorden pas na ruim een uur. Miguel Veloso scoorde van dichtbij. Een kwartier voor tijd maakte Pedro Mendes 2-0 met een afstandschot die van richting veranderde en daardoor Tim Howard kansloos liet. In de blessuretijd tekende Matías Fernández voor 3-0 voor Sporting Lissabon.

VfL Wolfsburg-Villarreal 4-1 (2-2)Villarreal trof een uitstekend VfL Wolfsburg en werd met een 4-1 nederlaag terug naar Spanje gestuurd. Op aangeven van Josué zorgde Edin Dzeko voor een voorsprong voor de regerend Duits kampioen. Het was een fase waarin Wolfsburg de tegenstander volledig overhoop speelde. Ángel werkte vijf minuten later een voorzet van Grafite achter zijn eigen doelman.

Villarreal herpakte zich daarna en kwam na een half uur terug in de wedstrijd. Een afgeslagen hoekschop belandde voor de voeten van Joan Capdevila die 2-1 maakte. De Spanjaarden werden sterker en zagen Marcos Senna de lat raken. Nog voor rust namen Die Wölfe toch weer afstand. Op aangeven van Dzeko was Christian Gentner de doelpuntmaker. In de tweede helft bracht Grafite zijn ploeg in veilige haven. De Braziliaan verlengde een vrije trap van Zvjezdan Misimovic en bracht daarmee de 4-1 eindstand op het scorebord.

Hapoel Tel Aviv-Rubin Kazan 0-0 (0-3)Na de 3-0 zege in eigen huis had Rubin Kazan aan 0-0 genoeg om Hapoel Tel Aviv uit te schakelen. De Russen plaatsen zich daardoor bij de laatste zestien van de Europa League.