Wolfsburg en Bayern geven elkaar niets toe

Bayern München en VfL Wolfsburg houden de Duitse titelstrijd ongemeen spannend. De twee titelkandidaten wonnen hun duel met ruime cijfers.

VfL Wolfsburg-Borussia Dortmund 3-0 Met een lesje in effectiviteit heeft VfL Wolfsburg zich hersteld van de pijnlijke 4-1 nederlaag van afgelopen zaterdag. Borussia Dortmund deed weinig onder voor de thuisploeg, maar was op één onderdeel duidelijk de mindere. Want waar Dortmund de nodige kansen onbenut liet, sloeg Wolfsburg wel toe. Edin Dzeko (2) en Grafite maakten het verschil tegen BVB, dat een kwartier voor het einde Kevin-Prince Boateng verloor. De invaller kreeg een rode kaart na met een gestrekt been het hoofd van Makoto Hasebe te hebben geraakt.

Bayern München-Bayer Leverkusen 3-0 In afwachting van de komst van Louis van Gaal blijft Bayern München op titelkoers. In de eerste helft liet scheidsrechter Thorsten Kinhöfer tot twee keer toe na Bayer Leverkusen een strafschop te geven. Na rust sloeg Bayern overtuigend toe met Lukas Podolski als de gevierde man. De international was aangever bij de doelpunten van Luca Toni en Franck Ribéry, voordat hij zelf de 3-0 voor zijn rekening nam. Positief was ook de rentree van Miroslav Klose. De aanvaller maakte in de slotfase zijn comeback na zeven weken blessureleed.

1. FC Köln-Hertha BSC 1-2 Hertha BSC bleef op één punt van de twee koplopers door 1. FC Köln op eigen veld te verslaan. De Berlijnse formatie ging met een 1-0 voorsprong rusten dankzij de solide defensie en de brille van Marko Pantelic, die met een individuele actie de 0-1 van Cícero knap voorbereidde. Acht minuten na rust werd het pleit beslecht in het voordeel van Hertha BSC. Patrick Ebert was verantwoordelijk voor de genadeklap. 1. FC Köln kwam niet verder dan de aansluitingstreffer van Adil Chihi in de laatste minuut.

Karlsruher SC-Hannover 96 2-3 Voor Karlsruher SC komt degradatie uit de Bundesliga steeds dichterbij. Ondanks een 2-0 voorsprong bleef KSC met lege handen achter. De doelpunten van Alexander Iashvili en Lars Stindl in het eerste half uur bleken van weinig waarde. In de drie minuten voor rust trok Hannover 96 via Sergio Pinto en Mikael Forsell de score gelijk. In de tweede helft maakte Hanno Balitsch op aangeven van Arnold Bruggink het karwei af. Met twee speeldagen voor de boeg is hekkensluiter Karlsruhe vier punten verwijderd van een veilige plek.