Bayern medekoploper na Gomez-show tegen Wolfsburg

Mario Gomez ( foto) vervulde een glansrol bij VfB Stuttgart door liefst vier keer te scoren tegen VfL Wolfsburg. Bayern München en Hertha BSC profiteerden van de nederlaag van de koploper.

VfB Stuttgart-VfL Wolfsburg 4-1Gomez fungeerde als koele afmaker in het soepel draaiende elftal van Stuttgart. Al na dertig seconden kopte de spits de bal in de lange hoek na een voorzet van Christian Träsch. Na die snelle tegentreffer was Wolfsburg nog niet wakker. Doelman Diego Benaglio moest kort daarop redden na opnieuw een grote kans voor Gomez. De 2-0 liet echter niet lang op zich wachten. Cacau omzeilde de buitenspelval en bediende Gomez, die de bal simpel in het lege doel tikte.

Wolfsburg kwam terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer van Edin Dzeko, die profiteerde van mistasten van doelman Jens Lehmann. De koploper verloor nog in de eerste helft spelmaker Zvjezdan Misimovic en Sascha Riether met een blessure. Invaller Cristian Zaccardo miste na rust een enorme kans op de gelijkmaker, waarna Gomez de wedstrijd met zijn derde en vierde treffer van de middag in het slot gooide. Bij de thuisclub maakte Khalid Boulahrouz de negentig minuten vol.

Energie Cottbus-Bayern München 1-3Bayern München had het niet gemakkelijk op bezoek bij het laaggeklasseerde Cottbus. Namens de thuisclub raakte Stanislav Angelov na vijf minuten spelen de lat. José Ernesto Sosa hielp Bayern met een rake knal van acht meter aan een voorsprong, maar Cottbus sloeg vlak voor het rustsignaal terug met de gelijkmaker van Ivica Iliev: 1-1.

Na ruim een uur spelen stelde Bayern orde op zaken. Martin Demichelis kopte de 1-2 binnen uit een hoekschop van Lukas Podolski, die zelf op aangeven van Luca Toni voor de 1-3 zorgde. Dat Franck Ribéry nog een strafschop miste, mocht de pret niet drukken bij de gasten. Mark van Bommel speelde negentig minuten bij de ploeg die nu medekoploper is.

Hertha BSC-VfL Bochum 2-0Hertha koesterde het meeste balbezit en kreeg de beste kansen tegen Bochum. De zege voor de Berlijnse ploeg was dan ook verdiend. Marko Pantelic opende in de 39ste minuut de score door een voorzet van Patrick Ebert binnen te koppen: 1-0. Vijf minuten na rust besliste Hertha de wedstrijd. Na een afgeslagen hoekschop van Bochum ging Lukasz Piszczek er met de bal vandoor. Uit de voorzet van de Pool bepaalde Raffael de eindstand op 2-0.

Borussia Dortmund-Karlsruher SC 4-0Borussia Dortmund hield de titelkansen in stand door Karlsruher SC een pak slaag te geven. Jakub Blaszczykowski knalde na 25 minuten de 1-0 in de korte hoek. Oud-Feyenoorder Nuri Sahin besliste de wedstrijd in de 62ste minuut door een vrije trap over de muur in het doel te schieten. Felipe Santana en Alexander Frei zorgden met hun goals voor de 4-0 eindstand.

1899 Hoffenheim-1. FC Köln 2-0Hoffenheim blijft kansrijk voor Europees voetbal dankzij een thuiszege op Köln. Sejad Salihovic schoot in de 58ste minuut prachtig een vrije trap binnen voor 1-0. Tien minuten later maakte Demba Ba er 2-0 van. De Senegalees trof doel met een knal vanaf twintig meter. De gasten beëindigden de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Youssef Mohamad.

Hannover 96-Eintracht Frankurt 1-1Hannover en Frankfurt stelden zich tevreden met een punt. Arnold Bruggink begon in de basis bij de thuisclub en zorgde na negen minuten spelen voor 1-0. De spelmaker schoot raak vanaf de rand van het strafschopgebied. Hannover liet zich na de snelle openingstreffer terugzakken en kreeg vlak voor rust de rekening gepresenteerd. Ümit Korkmaz kopte de 1-1 binnen.

Na 33 speeldagen heeft de Bundesliga twee koplopers. Wolfsburg en Bayern hebben beide 60 punten. Hertha heeft 59 punten en Stuttgart doet ook uitstekend mee met 58 punten. Hamburger SV kan zondag ook op 58 punten komen. De ploeg van Martin Jol moet dan de uitwedstrijd tegen Werder Bremen winnen. Dortmund kan ook nog kampioen worden. Die Borussen hebben 55 punten.