Woedende topcompetities zeggen akkoord met UEFA op

Reacties

De EPFL, het orgaan dat de 25 sterkste Europese competities vertegenwoordigt, heeft een overeenkomst met de UEFA eenzijdig opgezegd omdat ze buiten de besprekingen over een nieuwe Champions League-opzet is gehouden.

Woedende topcompetities zeggen akkoord met UEFA op

In een verklaring meldt de EPFL dat het zogeheten Memorandum of Understanding officieel per 15 maart 2017 wordt beëindigd. Hierin staat onder meer dat competitiewedstrijden niet tegelijkertijd met Champions League-duels kunnen worden afgewerkt, zodat vanaf 20.45 uur alle focus van de voetballiefhebbers is gericht op het miljardenbal.

De nieuwe opzet van de Champions League werd in augustus aangekondigd. De belangrijkste verandering is dat de topvier van de coëfficiëntenlijst vier clubs rechtstreeks mag afvaardigen aan het hoofdtoernooi. Voor de resterende landen, waaronder Nederland, blijven de kruimels over.

De EPFL is geïrriteerd dat het niet mocht aanschuiven bij de gesprekken. 22 van de 23 vertegenwoordigers van de organisatie konden zich vrijdag vinden in het voorstel om het Memorandum of Understanding op te zeggen.

Alleen de Serie A was tegen. Saillant genoeg profiteert juist de Italiaanse competitie het meest van de nieuwe Champions League-modus. Serie A-clubs strandden de voorbije seizoenen relatief vaak in de voorronde, waardoor er maar twee teams deelnamen aan de poulefase, twee minder dan in de nieuwe opzet het geval zal zijn, mits Italië in de topvier blijft. De nieuwe Champions League-opzet geldt vanaf het seizoen 2018/19.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.