UEFA-voorzitter Ceferin ziet CL-finale in New York wel zitten

Reacties

Als het aan UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin ligt, wordt de Champions League-finale binnen niet al te lange tijd buiten Europa betwist. De 49-jarige Sloveen wil de 'bidprocedure' openstellen voor steden uit bijvoorbeeld Azië en Noord-Amerika.

UEFA-voorzitter Ceferin ziet CL-finale in New York wel zitten

'Het duurt net zo lang om van Portugal naar Azerbeidzjan te reizen als van Europa naar New York', vertelt Ceferin in een interview met AP. 'Voor de fans is het ook geen probleem. We zullen er goed over moeten nadenken, want de Champions League is natuurlijk wel een Europese competitie.'

'De 'bidprocedure' moet heel duidelijk zijn, dat is sowieso een voorwaarde. Het moet niet zo zijn dat het toekennen van een Champions League- of Europa League-finale een spel van loven en bieden wordt. We kunnen niet zomaar gunsten verlenen.'

Door een beslissing van Ceferins voorganger Michel Platini wordt de Champions League-finale sinds 2010 al op zaterdag gespeeld, waar dit voorheen op woensdag gebeurde. Volgens Platini was een midweekse finale 'kindonvriendelijk'; het idee was dat kinderen in het weekeinde later naar bed mogen.

De finale van de Europa Cup 1 of Champions League werd nog nooit buiten Europa afgewerkt. De eerste eindstrijd tussen Real Madrid en Stade Reims (4-3) vond in 1956 plaats in Parijs. In 2017 heeft de climax plaats in het Millennium Stadium te Cardiff.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.