Woedende Peeters spuwt ook gal over Belgische arbiters

In navolging van Hein Vanhaezebrouck heeft ook Bob Peeters keihard uitgehaald naar het Belgische arbitragekorps.

De coach van hekkensluiter Westerlo ging vanavond met 2-1 onderuit bij Anderlecht door een winnende goal van Guillaume Gillet. Hij benutte een strafschop, die volgens de oud-spits van Roda JC Kerkrade en Vitesse nooit gegeven had mogen worden.

'Ik vind het niet moeilijk om te begrijpen dat er straks geen Belgische scheidsrechters op het EK staan', begint de woedende coach van de hekkensluiter in gesprek met Sporza. 'Ik sta hier omdat ik moet van de Pro League. Deze wedstrijd konden we niet winnen. Als we moeten degraderen, laat het ons dan nu meedegedeeld worden. Dan hoeven we geen wedstrijden meer te spelen.'

'Ik werk dag en nacht met de spelers', vervolgt de oud-spits. 'Zij werken keihard en dan is het frustrerend om te moeten vaststellen dat we hier vandaag niet konden winnen. We werden geflikt.'

'In de extra tijd van de eerste helft incasseren we een domme goal. Ik moet nog eens zien of het geen buitenspel was, want er stond niemand van ons bij de doelpalen. Tijdens de rust heb ik tegen mijn spelers gezegd dat we moesten reageren. Maar in de tweede helft kregen we naar mijn mening een lachwekkende strafschop tegen. Als die overtreding op een speler van Westerlo wordt begaan, wordt er nooit voor een strafschop gefloten. Daar ben ik honderd procent zeker van. Aan het einde werd een zuivere penalty vanwege hands van Anderlecht ook niet gegeven. En als je dan verhaal gaat halen, word je getrakteerd op een gele kaart of weggewuifd.'