Woedende Koopman wil zonder Koekoek af van laatste plaats

Martin Koopman was na afloop van het duel met Jong FC Twente (4-1 nederlaag) witheet over het optreden van scheidsrechter Tom Koekoek (foto). De trainer van hekkensluiter RKC Waalwijk hoopt de leidsman voorlopig niet meer tegen te komen.

'Ik ga een verzoek indienen om scheidsrechter Koekoek niet meer te hebben dit seizoen', aldus Koopman in gesprek met FOX Sports. 'Hij heeft ons al eens gefopt en nu fopt hij ons weer. Dus ik ben er wel even klaar mee.'

De coach van de Waalwijkers doelde op de toegekende strafschop voor Jong FC Twente, de tweede gele kaart van Gianluca Maria en de derde treffer van de Tukkers. 'Die derde goal was buitenspel. En het was natuurlijk ook geen penalty.'

'Ik denk als je de beelden gaat terugkijken zul je zien dat het erg zwaar gestraft is. Ik ben er goed ziek van. De scheidsrechter moet gewoon de regels volgen. Er moesten ook zeker vier minuten bijkomen aan blessuretijd. Al sta je met 10-0 achter. Die tijd moet uitgespeeld worden, maar dat doet hij gewoon niet', besluit een woeste Koopman.

De situatie van RKC wordt met de week zorgwekkender. In Enschede verloor de club uit Waalwijk alweer voor de zestiende keer in dit seizoen. De ploeg is na 22 speelronden hekkensluiter met een achterstand van liefst zes punten op de nummer voorlaatst Helmond Sport.