Jongeling Oosterwijk schiet RKC aan flarden

Jari Oosterwijk heeft hekkensluiter RKC Waalwijk een pijnlijke nederlaag bezorgd. De negentienjarige aanvaller van Jong FC Twente nam drie van de vier treffers voor zijn rekening: 4-1.

Halverwege ging de ploeg van trainer Jan Zoutman met een minimale voorsprong rusten dankzij een treffer van Tim Hölscher. Pas in de tweede helft maakte Jong FC Twente korte metten met de Waalwijkers. Oosterwijk, die in december zijn debuut maakte in de hoofdmacht tegen Vitesse (2-2), zette in de 56ste minuut de marge op twee vanaf elf meter.

Amper twee minuten later was het weer raak. Op aangeven van Lars Bleker tekende Oosterwijk voor zijn tweede van de avond. De mooiste bewaarde de aanvaller voor de slotfase. Met nog tien minuten op de klok schoot Oosterwijk met een hard en geplaatst schot de 4-0 tegen de touwen, terwijl Malcolm Esajas vanaf elf meter de eer redde voor de ploeg van trainer Martin Koopman.

RKC moest na 55 minuten verder met tien man na de tweede gele kaart van Gianluca Maria, terwijl Jong FC Twente-verdediger Joachim Andersen een rode kaart ontving in de 85ste minuut na het neerleggen van Ismail Yildirim in het strafschopgebied. De situatie van RKC wordt met de week zorgwekkender. In Enschede verloor de club uit Waalwijk alweer voor de zestiende keer in dit seizoen.