Woedende De Jong voelt zich vernederd door Blom

SC Cambuur-trainer Henk de Jong stak na de 6-0 nederlaag tegen PSV een woedend relaas af over de arbitrage. Hij voelde zich vernederd door scheidsrechter Kevin Blom.

Daarmee doelde De Jong niet op de strafschop voor PSV of rode kaart voor Sander van de Streek, maar op de toegekende extra tijd in de tweede helft. 'We stonden 0-6 achter. Als je dan twee minuten extra tijd geeft, heb je geen verstand van voetbal. Dan steek je ons gewoon de gek aan. Dat vond ik het ergste van de hele avond', aldus De Jong tegen FOX Sports.

'Ja, het had vast nog 6-6 kunnen worden of 0-10, maar als je op zo'n moment extra tijd geeft, stop je een ploeg onder de zoden', vervolgde De Jong. De coach had ook geen goed woord over voor de strafschop die PSV kreeg na hands van Van de Streek, die dat vergrijp met rood bekopen moest. 'Die arme jongen slaat helemaal niet naar de bal! Geef die beste jongen dan geel.'

Ook vermoedt De Jong dat topclubs tegen Cambuur altijd het voordeel van de twijfel krijgen: 'Tegen Feyenoord (0-2 nederlaag) kregen we ook een penalty tegen die er geen was. We weten nu wel hoe het gaat: tegen Ajax, PSV en Feyenoord begint de wedstrijd voor ons met een penalty tegen, maar een rode kaart hoort er niet bij. Als het zo doorgaat, maakt straks mijn keeper nog hands in het strafschopgebied.'

Na de rode kaart en door Luuk de Jong benutte penalty was er volgens De Jong geen redden meer aan. 'Ik had het open kunnen gooien en dan hadden we er tien tegen gekregen. Ik kon er niets anders van maken. Maar we komen hier wel bovenop, hoor. Wij kunnen goed voetballen en we gaan dit met zijn allen omdraaien. Dat kan niet anders. Ik kan wel relativeren. Dit is nu gebeurd, nu gaan we lekker trainen en volgende week gaan we verder.'

Nummer zeventien Cambuur vervolgt zaterdag de competitie met een thuispartij tegen het een plaats hoger geklasseerde FC Twente.