Woede na tweede gele kaart voor tackle op de bal: 'Dit is gewoon niet eerlijk'

Nuno Espírito Santo beleefde zaterdag een vervelend debuut als hoofdtrainer van Nottingham Forest. De coach maakte zich na afloop kwaad over de merkwaardige rode kaart die Willy Boly al na ruim twintig minuten ontving van scheidsrechter Robert Jones.

Nottingham Forest
2 - 3
AFC Bournemouth

Met geel op zak zette Boly in de 22ste minuut een scherpe tackle in. Hij raakte daarbij overduidelijk de bal en kwam daarna op de voet van tegenstander Adam Smith terecht. Jones zag er een overtreding in en trok opnieuw de gele kaart voor Boly, die daardoor vroegtijdig moest vertrekken. Omdat er een gele kaart werd gegeven mocht de VAR niet ingrijpen.

Nottingham speelde door deze merkwaardige beslissing het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man. Daarmee kwam het nog op voorsprong tegen AFC Bournemouth, maar uiteindelijk ging de ploeg van Nuno toch kopje onder: 2-3. Dominic Solanke was goed voor een hattrick.

En dus baalde Nuno als een stekker. 'We zijn gefrustreerd, verdrietig, teleurgesteld en boos over meerdere dingen die in deze wedstrijd zijn gebeurd', bromde de Portugees. Daarmee doelde hij toch vooral op de tweede gele kaart voor Boly. 'Ik heb het nu meerdere keren teruggezien en ik begrijp er nog steeds helemaal niets van.'

'Dit is een duidelijke fout van de scheidsrechter', vervolgde Nuno. 'Ik denk dat hij wat meer tijd had moeten nemen, zodat de VAR hem had kunnen adviseren. Wij als club en onze supporters verdienen meer respect: dit is gewoon niet eerlijk.'

Na de rode kaart voor Boly had Nottingham het moeilijk in het restant van de eerste helft. 'Maar de reactie na rust was geweldig, echt fantastisch. Helaas kregen we te gemakkelijk doelpunten tegen: dat is iets waar we aan moeten werken. We moeten in alle opzichten verbeteren, maar nu is er vooral frustratie over die ene beslissing en over het resultaat.'