WK-podium voor het oprapen, Noren overwinnen sneeuwval

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

WK-podium voor het oprapen, Noren overwinnen sneeuwval

• In 2006  hield Italië-aanvoerder Fabio Cannavaro op het WK in Duitsland de wereldbeker omhoog. Het podium waarop dat gebeurde ligt nu op een schroothoop in het park naast het Olympiastadion, waar de finale tegen Frankrijk werd gewonnen. 'Wie hem wil, mag hem hebben', zei Lutz Imhof, manager van het Olympiapark.

'We kunnen over veel zaken praten. Maar er is niemand die mag zeggen dat Sergio Agüero een gevaarlijke speler is. Alsjeblieft zeg.'
Manager Josep Guardiola van Manchester City neemt het tijdens zijn persconferentie op voor Agüero. De Argentijn wordt in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Chelsea van woensdagavond op Stamford Bridge weer even herinnerd aan zijn actie tijdens het onderlinge FA Cup-duel in december 2016. De spits ging met twee benen op David Luiz staan, een actie die hem een schorsing van vier wedstrijden opleverde.

• In Noorwegen draaien ze hun hand niet om voor een beetje sneeuw. Het veld van Tromsdalen moest flink worden uitgegraven voordat de eerste competitiewedstrijd tegen Asane van start kon gaan.

'Ik ken hem heel goed en hij toont op zijn leeftijd nog steeds dat hij belangrijk is voor het team door veel doelpunten te maken. Daaruit blijkt dat hij nog steeds een van de beste is. Ik heb veel respect voor hem.'
Ronald Koeman neemt het dinsdagavond met Everton op tegen Manchester United. Vooraf loofde de Nederlandse manager Zlatan Ibrahimovic tegenover de Engelse media. Koeman had de Zweedse spits onder zijn hoede in zijn tijd bij Ajax. 'Ik ben niet verrast door zijn prestaties in de Premier League, want hij is erg getalenteerd en sterk. En misschien is hij mentaal een van de sterkste spelers die ik ken. Ik bewonder hem nog steeds. Ik heb Zlatan in de afgelopen vier of vijf maanden drie of vier keer ontmoet. We praten over die tijd bij Ajax, hij weet perfect hoe hij was toen hij negentien was en hoe hij nu is.'

'Als het warmer wordt, komen de muggen vanzelf'
• SC Heerenveen-trainer Jurgen Streppel blijft nuchter onder de reeks slechte wedstrijden van zijn ploeg. Op de vraag van Omrop Fryslân of hij er geen last van heeft als hij gaat slapen, antwoordde Streppel doodleuk 'dat er nog geen muggen zijn'. De trainer gaat daarna wat serieuzer in op de vraag. 'Dat we in een dip zitten is vervelend, maar dat doet niet zo veel met mijn nachtrust.'

• Deze Braziliaanse voetballer moet aangifte doen voor diefstal! Wat een goaltjesdief is dat, zeg...

• Over Brazilianen gesproken, Branco blaast dinsdag 53 kaarsjes uit. Op het WK 1994 deed hij dit tegen het Nederlands elftal:

• We blijven nog even in Brazilië. Daar heeft Chapecoense een mooi gebaar gegeven aan Atlético Nacional. Na de vliegtuigcrash van Chapecoense waarbij een groot deel van het team omkwam, hebben de clubs warme banden. Chapecoense was toen op weg naar Medellín voor de finale van het toernooi om de Copa Sudamericana tegen Atlético Nacional. Om de Colombianen te bedanken, onthaalden supporters van Chapecoense de spelers als 'broeders' bij hun aankomst in Chapecó. De twee clubs spelen dinsdagnacht om de Recopa, de Zuid-Amerikaanse Super Cup.

'Gelukkig ging hij niet naar Ibiza'
• Het had niet veel gescheeld of Jamie Vardy was na zijn eerste en teleurstellende seizoen bij Leicester City gestopt met voetballen. Manager Craig Shakespeare vertelt dat Vardy van plan was om naar Ibiza te gaan nadat hij in het Championship slechts vier keer scoorde in 26 duels. Shakespeare, toen assistent van manager Nigel Pearson, was er medeverantwoordelijk voor dat Vardy bleef. 'Onze taak is om spelers te ondersteunen. We vertelden dat we hem wilden behouden en in hem geloofden.' (The Express)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.