Winst Engelse topclubs, treffers Sahin en Vertonghen

In de op woensdagavond afgewerkte duels in de derde ronde van de Engelse League-cup hebben de grote clubs geen fouten gemaakt. Zo won Alexander Büttner met Manchester United en had Oussama Assaidi een aandeel in de zege van Liverpool bij West Bromwich Albion.

Winst Engelse topclubs, treffers Sahin en Vertonghen

Manchester United - Newcastle United 2-1Met Büttner en de van een blessure teruggekeerde Wayne Rooney in de basis stond Manchester United na een uur op een 2-0 voorsprong. Newcastle United, bij wie Vurnon Anita de gehele wedstrijd op de bank zat en Tim Krul nog ontbrak door een elleboogblessure, moest een knap afstandsschot van Anderson en een geplaatste inzet van Tom Cleverley toestaan.

Een minuut na zijn invalbeurt bracht Papiss Cissé nog wel de spanning terug met een rake kopbal, maar daar bleef het bij voor Newcastle United. Manchester United plaatste zich zo voor de volgende ronde. Büttner werd na 86 minuten gewisseld, terwijl ook Rooney in de slotfase naar de kant ging.

Arsenal - Coventry City 6-1Arsenal had geen enkel mededogen met het arme Coventry. Waar de ruststand door de eerste Arsenal-treffer van de Fransman Olivier Giroud nog mager was met 1-0, begon de Arsenal-motor in de tweede helft echt te draaien. Giroud miste nog wel een strafschop, maar daarna begon de stortvloed aan goals.

Alex Oxlade-Chamberlain en Andrei Arshavin tilden de voorsprong naar 3-0, waarna het woord aan Theo Walcott was. De aanvaller, die naar eigen mening te weinig speeltijd krijgt, was twee keer trefzeker. De vijfde treffer werd tussendoor geproduceerd door de Spanjaard Ignasi Miquel.

Carlisle United - Tottenham Hotspur 0-3Jan Vertonghen opende met zijn eerste treffer voor Spurs in de slotfase van de eerste helft de score. Via Andros Townsend en Gylfi Sigurdsson liep de uitploeg in de tweede helft verder weg, waardoor ook de ploeg van André Villas-Boas zich mag opmaken voor de volgende ronde.

West Bromwich Albion – Liverpool 1-2Coach Brendan Rodgers kon zijn eerste succesje van dit seizoen bijschrijven. De in de competitie mede door een loodzwaar programma slecht presterende topploeg begon nog slecht aan het bekerduel. Al na drie minuten opende Gabriel Tomas de score.

Real Madrid-huurling Nuri Sahin boog die achterstand eigenhandig om. Na ruim een kwartier maakte hij gelijk en in de 82ste minuut bracht hij de verlossing voor Liverpool. Oussama Assaidi, die in de basis startte, leverde de assist bij de winnende treffer.

In de slotfase bracht Rodgers nog invaller Jerome Sinclair. Met zijn zestien jaar en zes dagen is hij de jongste speler ooit voor Liverpool. Sinclair is ruim acht maanden jonger dan de oude recordhouder, Jack Robinson. Die debuteerde in 2010 op een leeftijd van 16 jaar en 250 dagen. De jongeling kon na het laatste fluitsignaal meejuichen.

Overige uitslagenQueens Park Rangers – Reading 2-3Norwich City - Doncaster Rovers 1-0 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's