Winning mood ADO en Willem II blijkt weinig waard

Reacties

Willem II heeft op bezoek bij ADO Den Haag verzuimd de derde zege op rij te boeken. De ploeg van trainer Henk Fraser speelde ruim een half uur met tien man, maar bleef thuis eenvoudig overeind in door de weersomstandigheden geteisterde wedstrijd: 1-1.

Winning mood ADO en Willem II blijkt weinig waard

ADO en Willem II hadden allebei de winning mood te pakken. De Hagenaren wonnen vorige week bij AZ, maar vooral de Tilburgers begonnen na zeges op FC Twente (1-3) en SC Cambuur (3-0) met vertrouwen aan de uitwedstrijd die ze de laatste vier keer telkens verloren. Onder invloed van de regen en de harde wind in Den Haag hadden beide ploegen echter grote moeite fatsoenlijk voetbal op de mat te leggen.

De lastige omstandigheden kwamen al in de openingsfase aan het licht, toen ADO-doelman Martin Hansen tot twee keer toe de grootste moeite had een corner van Willem II te vangen. Bij de eerste keer tikte de Deense sluitpost de bal zelfs bijna in eigen doel. Het was samen met een harde tackle van Tom Beugelsdijk, die slechts geel kreeg, het meest opwindende moment van het eerste half uur.

Edouard Duplan bereidde voor de zevende keer dit seizoen een ADO-doelpunt voor. Het is een persoonlijk record voor de assistkoning van de Eredivisie.
Edouard Duplan bereidde voor de zevende keer dit seizoen een ADO-doelpunt voor. Het is een persoonlijk record voor de assistkoning van de Eredivisie.

Na 33 minuten veerden de ADO-fans plotseling toch op. Édouard Duplan bracht na een actie Kevin Jansen op de rand van het zestienmetergebied in stelling. De 23-jarige middenvelder besloot om maar eens uit te halen en zag zijn schot via een Tilburgs been pardoes in de hoek ploffen. De tot dan toe vrijwel werkeloze Willem II-doelman Kostas Lamprou stond erbij en keek ernaar.

Hoewel ADO en Willem II de weersomstandigheden als excuus konden aanvoeren, werd tijdens de ontmoeting in het Kyocera Stadion duidelijk waarom beide teams dit seizoen moeilijk winnen (allebei pas drie keer). Het is dat Nick van der Velden in de 54ste minuut een strafschop binnen schoot – al zat Hansen er met zijn vingers nog aan, verder waren beide teams nauwelijks in staat elkaar pijn te doen.

ADO was bij het ontstaan van de penalty met tien man komen te staan, omdat Dion Malone rood kreeg voor het vasthouden van de doorgebroken Lucas Andersen, maar Willem II had ook met een man meer niet de kracht om door te drukken. Het Haags Kwartiertje leverde dankzij de harde wind nog wel wat stormachtige momenten op voor het doel van Willem II, maar afstand nemen van de degradatiezone zat er niet in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.