Winnende Bosz ontevreden: 'Eerste helft was zeer matig'

Koploper Vitesse rekende zondag eenvoudig af met SC Cambuur (3-0), maar trainer Peter Bosz is desondanks ontevreden over het spel van zijn elftal.

Bosz zag dat zijn elftal voor rust worstelde met Cambuur en slechts dankzij een doeltreffend afstandsschot van Marko Vejinovic op voorsprong kon komen. Daar toonde hij zich tegenover de camera’s van FOX Sports teleurgesteld over. 'Ik vond ons met name in de eerste helft niet goed spelen. We hadden voor rust geen grip op het duel. Het was zeer matig. Cambuur deed het erg goed, maar daar moesten wij een oplossing voor hebben. Dat konden we pas in de rust herstellen. De tweede helft was een stuk beter.'

Afgelopen week ontbond Vitesse het contract van Jonathan Reis, waardoor het nog maar één echte spits over heeft met Mike Havenaar. Toch rekent Bosz niet op nieuwe aanwinsten. 'We hebben met Financial Fair Play te maken en kunnen daardoor geen aankopen doen. Je bent eigenlijk bij de verkeerde met die vraag, want ik ga daar niet over. Het enige wat ik kan aangeven is dat we in de spits wat mager bezet zijn.'

Druk
Ondanks de ruime nederlaag toonde Cambuur-coach Dwight Lodeweges zich content met het spel van zijn ploeg. 'Ik vond dat we heel goed begonnen aan de wedstrijd. In het eerste half uur hadden we veel druk op hun opbouw en kwamen we zelf aan voetballen toe, maar daarna ebde dat weg. Dat was eigenlijk jammer. De tweede helft was het anders. Na de 2-0, die al heel snel viel, was het eigenlijk over.'