Reis: 'Nu gaat mijn weg terug naar Brazilië en dat is goed'

Jonathan Reis kijkt niet ontevreden terug op zijn periode bij Vitesse. De 24-jarige spits keert per 1 december terug naar Brazilië, waar hij zijn loopbaan nieuw leven hoopt in te blazen.

Reis: 'Nu gaat mijn weg terug naar Brazilië en dat is goed'

'De belangrijkste reden voor mijn vroegtijdige vertrek bij Vitesse is dat ik met mijn gezin terug wil naar Brazilië', vertelt Reis op de clubwebsite. 'Ook sportief gezien heb ik daar meer kansen om te spelen in een eerste elftal. Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn tijd bij Vitesse.'

'Deze club gaf mij het vertrouwen na mijn zware blessure en revalidatieperiode. Jammer genoeg heb ik niet zoveel voor de club kunnen betekenen als ik had gewild. Nu gaat mijn weg terug naar Brazilië en dat is goed. Ik wens Vitesse heel veel succes en blijf de club natuurlijk volgen', besluit de spits, die namens Vitesse acht keer scoorde in 42 competitieduels.

Het is voor Reis het tweede mislukte avontuur in Nederland. Eerder stond de spits onder contract bij PSV, waar hij door verschillende incidenten - cocaïnegebruik en rijden onder invloed - negatief in het nieuws kwam. Ook liep hij in Eindhoven een zware knieblessure op, waarna zijn aflopende verbintenis niet verlengd werd.

Bij Vitesse voldeed hij de laatste maanden niet aan de eisen van trainer Peter Bosz, die de Braziliaan verschillende keren verweet het eigen belang boven dat van het team te stellen en mede daarom voor hem geen plaats in zijn keurkorps zag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen