Winnend Juve op tweede plaats met verliezend Milan

Juventus is op de voorlaatste speeldag in de Serie A op gelijke hoogte gekomen met AC Milan in de Serie A. Juve kende geen problemen met Siena en Milan verloor in eigen huis van AS Roma. De tweede plek waar beide teams om strijden geeft recht op directe kwalificatie voor de Champions League.

Cagliari-Internazionale 2-1Cagliari was in eigen huis te sterk voor landskampioen Internazionale. Zlatan Ibrahimovic had Inter na acht minuten al op voorsprong gebracht. Het bleek niet genoeg. Andrea Cossu zorgde na ruim een half uur voor de gelijkmaker. In de 71ste minuut was Robert Acquafresca matchwinnaar voor de thuisploeg.

AC Milan-AS Roma 2-3AC Milan was niet de baas in het eigen San Siro tegen AS Roma. Legende Paolo Maldini speelde zijn laatste thuiswedstrijd voor de club die hij al vanaf 1985 dient. Vanaf het begin namen de Romeinen, onder leiding van Francesco Totti het initiatief. Milan mocht niet klagen dat het voor de rust de kleedkamer op zocht met een minimale achterstand. John Arne Riise had in de 36ste minuut snoeihard een vrije trap achter Milan-goalie Dida geknald.

Met Clarence Seedorf en Ronaldinho als invallers probeerde de thuisploeg de wedstrijd na rust te kantelen. Dat lukte en Milan kreeg kans op kans. Roma-keeper Artur had echter telkens een antwoord. Tot een kwartier voor tijd toen hij een niet te hard schot van Filippo Inzaghi niet onder controle kreeg, Massimo Ambrosini schoot de gelijkmaker uit de rebound binnen. Het was het startsein voor een enerverende slotfase. Vijf minuten na de gelijkmaker was Jeremy Ménez het eindpunt van een perfecte counter en bracht Roma weer aan de leiding. Nog geen minuut later was het weer gelijk. Kaká bediende Ambrosini voor zijn tweede: 2-2. Kort daarop mocht Totti aanleggen voor een vrije trap. De vedette van Roma knalde de bal laag langs de muur en Roma weer op voorsprong. Kort voor affluiten claimde Gianluca Zambrotta een strafschop na te zijn neergegaan in het strafschopgebied van Roma. Scheidsrechter Andrea De Marco zag er echter niets in. Ambrosini protesteerde zo heftig dat hij zijn tweede geel ontving en kon inrukken.

Siena-Juventus 0-3Na zeven duels op rij niet gewonnen te hebben, zegevierde Juventus weer eens. De slechte serie had coach Claudio Ranieri al de kop gekost, omdat hij niet in staat geacht werd de ploeg te kwalificeren voor de Champions League. Onder leiding van interim-coach Ciro Ferrara begon de ploeg uitstekend aan de wedstrijd. Na achttien minuten opende Alessandro Del Piero de score via een uitstekende vrije trap. Nog voor rust verdubbelde Claudio Marchisio de score naar 2-0. In de slotfase tekende Del Piero met zijn tweede doelpunt voor een 3-0 uitslag. Door de zege nestelde Juventus zich naast AC Milan op de tweede plaats op de ranglijst.

Lecce-Fiorentina 1-1Fiorentina heeft in de slotfase een nederlaag voorkomen. De ploeg die nog volop in de running is voor een plek in de Champions League komend seizoen keek vanaf de 50ste minuut tegen een achterstand aan. Simone Tiribocchi scoorde voor de reeds gedegradeerde ploeg. De nauwelijks aan spelen toekomende Martin Jørgensen (foto onder) zorgde voor opluchting voor Fiorentina. De Deen scoorde in de blessuretijd en stelde alsnog een punt veilig voor zijn club. Torino-Genoa 2-3Genoa blijft het uitstekend doen en moest tegen Torino spits Diego Milito wederom dankbaar zijn. De Argentijnse aanvaller maakte een minuut voor tijd de winnende 3-2. De spits, die in de belangstelling van Internazionale staat, had via een strafschop na een half uur de ploeg op voorsprong gebracht. Kort daarop bracht Ivan Franceschini het in degradatienood verkerende Torino weer langszij. Genoa begon de tweede helft goed. Rubén Olivera bracht de ploeg al snel op een 2-1 voorsprong. Direct daarop maakte Rolando Bianchi weer gelijk. De late goal van Milito zorgde ervoor dat Torino er niet in slaagde zich boven de degradatiestreep te worstelen.

Atalanta Bergamo-Palermo 2-2Middenmoters Atalanta Bergamo en Palermo hielden elkaar op een gelijkspel. Voor de thuisploeg was Gianvito Plasmati twee keer trefzeker. De goals van Palermo kwamen van Davide Succi en Fabrizio Miccoli. Door het gelijkspel en de winst van AS Roma is Palermo kansloos voor een plek in de Europa League komend seizoen.

Sampdoria-Udinese 2-2Sampdoria en Udinese bleven steken op een gelijkspel. In een boeiend duel opende Gaetano D'Agostino namens Udinese via een strafschop, binnen een kwartier, de score. Zijn ploeggenoot Mauricio Isla zorgde met een eigen doelpunt ervoor dat het weer gelijk werd. Op slag van rust bracht Antonio Cassano via een strafschop voor een voorsprong voor Sampdoria. De Braziliaanse verdediger Felipe kopte na een uur de 2-2 gelijkmaker binnen.

Catania-Napoli 3-1Catania boekte een 3-1 zege op Napoli. Na een half uur had Mariano Bogliacino de bezoekers nog op voorsprong gebracht, maar doelpunten van Takayuki Morimoto, Giuseppe Mascara (via een strafschop) en Vito Falconieri bezorgden Catania alsnog de winst.

Chievo-Bologna 0-0De staartploegen Chievo en Bologna scoorden niet. De thuisploeg speelde zich met dat resultaat veilig. Bologna maakt op de laatste speeldag met Torino uit wie komend seizoen nog in de Serie A speelt.