Lazio's Zarate schiet Reggina naar de Serie B

Reggina is gedegradeerd van de Serie A naar de Serie B. Het lot van de Amaranto werd woensdagavond bezegeld door een 1-0 nederlaag op bezoek bij Lazio Roma.

Lazio's Zarate schiet Reggina naar de Serie B

Beide ploegen troffen elkaar vier dagen eerder dan oorspronkelijk gepland, doordat de UEFA het Stadio Olimpico zondag al beschikbaar wil hebben ter voorbereiding van de Champions League-finale van 27 mei.

Reggina moest ten minste gelijkspelen om kans te blijven houden op lijfsbehoud. De gasten kregen in de beginfase kansen op een voorsprong, maar doelman Juan Pablo Carrizo hield knap zijn doel schoon.

Dat lukte zijn collega aan de andere zijde, Christian Puggioni, niet. De Reggina-goalie had geen antwoord op het schot dat Mauro Zarate in de 26ste minuut afvuurde na een steekpass van Ousmane Dabo: 1-0.

Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd. Franco Brienza kreeg nog een grote kans op de gelijkmaker. De spits omspeelde doelman Carrizo, maar miste vanuit een moeilijke hoek het lege doel.

Met 30 punten uit 37 wedstrijden komt Reggina te kort voor een langer verblijf in de Serie A. Met nog een wedstrijd te gaan, bedraagt de achterstand op veilige zeventiende plaats vier punten. Lazio staat met 50 punten op de tiende plaats.

Bekijk hier al onze video's