Winnend Barcelona zet Real Madrid wat onder druk

Reacties

Barcelona heeft de druk op Real Madrid wat verhoogd. De Catalanen wonnen zelf hun uitwedstrijd bij Granada met 1-3, waardoor het gat met de Madrilenen geslonken is tot een punt. De Koninklijke treft zondag Villarreal.

Winnend Barcelona zet Real Madrid wat onder druk

Het duurde 23 minuten voordat Xavi het eerste serieuze schot op doel loste. En drie minuten later was het raak. Jordi Alba stuurde met een knappe dieptepass Luis Suarez alleen op de keeper af, maar de Uruguayaan raakte de bal niet goed. Na slecht uitverdedigen van Granada kon Ivan Rakitic alsnog 0-1 maken.

Nummer voorlaatst Granada kon met de kleine marge op het bord hoopvol aan de tweede helft beginnen, maar binnen drie minuten tikte Suarez op aangeven van Rakitic de 0-2 binnen.

Het duel leek beslist, maar vier minuten later ramde Fran Rico een makkelijk gegeven penalty in het doel (1-2). Kort daarna kreeg ook Barcelona het voordeel van de twijfel, toen Messi op randje buitenspel een voorzet van Suarez binnen tikte (1-3).

Barcelona heeft nu 59 punten, eentje minder dan lijstaanvoerder Real Madrid. Nummer drie Atlético Madrid heeft 53 punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.