Winnend Atlético Madrid blijft in spoor koploper Barcelona

Dankzij een 2-0 thuiszege op Athletic de Bilbao blijft Atlético Madrid meedoen in de Spaanse titelrace. Diego Costa evenaarde Cristiano Ronaldo als topscorer.

In eigen huis kende Atlético weinig problemen met Athletic. Dat David Villa zijn elftal met een volley, na een half weggewerkte voorzet van Juanfran, na 32 minuten op voorsprong schoot, was dan ook geheel terecht. Nog voor rust besliste Diego Costa (foto) de wedstrijd. In het strafschopgebied kapte de geboren Braziliaan, die inmiddels voor het Spaanse elftal heeft gekozen, Erik Móran uit en schoof hij de bal beheerst binnen. Dankzij die treffer kwam hij op de topscorerslijst van de Primera División op gelijke hoogte met Cristiano Ronaldo, die eveneens dertien keer scoorde.

Na rust speelde de thuisclub de wedstrijd eenvoudig uit, waardoor het gat met koploper Barcelona weer verkleind is tot een punt. Atlético heeft een voorsprong van vijf punten op stadgenoot Real Madrid. Woensdag ontvangt het elftal van trainer Diego Simeone Austria Wien in de strijd om de Champions League.