Simeone: 'Atlético kan ook slechte wedstrijden winnen'

Diego Simeone was blij met de zwaarbevochten overwinning van zijn ploeg tegen het lager geklasseerde Granada (2-1). De coach van Atlético Madrid zag zijn ploeg worstelen, maar blijft door de nipte overwinning in het spoor van koploper Barcelona.

Simeone: 'Atlético kan ook slechte wedstrijden winnen'

'Dit team kan ook de wedstrijden winnen waarin het niet goed draait', legt Simeone uit. 'En dat is zeer positief, want we zullen iedere week moeten vechten om in de top van de competitie te blijven.'

Opvallend genoeg was niet Atlético, maar Granada de dominante ploeg met 68 procent balbezit. De Madrilenen trokken desondanks aan het langste eind door twee keer vanaf elf meter toe te slaan. 'Ik ben zeer te spreken over de geleverde arbeid van mijn spelers en ja, penalty's zijn een onderdeel van het spel', aldus Simeone.

De eerste strafschop werd benut door topscorer Diego Costa, terwijl David Villa tien minuten voor tijd de wedstrijd in het slot gooide vanaf elf meter. De ploeg van trainer Simeone boekte op bezoek bij Granada alweer zijn tiende overwinning in elf duels en bezet daarmee de tweede plaats achter Barcelona, dat één punt meer heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen