Wilmots na oorwassing in De Kuip: 'Nederland was simpelweg beter'

Marc Wilmots beleefde als bondscoach van Ivoorkust een rampzalig debuut. In de oefeninterland tegen Oranje ging de ploeg met liefst 5-0 onderuit in De Kuip. Voor Wilmots geen reden tot paniek, hij pakte de positieve punten uit de ruime nederlaag.

Ivoorkust kondigde de komst van Wilmots enkele maanden geleden aan, tegen Oranje zat de Belg voor het eerst op de bank. Hij kreeg een leerzaam pak slaag van het Nederlands elftal. 'We hebben veel geleerd van deze wedstrijd, het was eigenlijk al gespeeld nadat we veel fouten maakten in de eerste helft', blikt Wilmots met FOX Sports terug op de wedstrijd in Rotterdam.

Binnen het kwartier maakte Joël Veltman, de verdediger stond volledig vrij bij een corner, de openingstreffer. Vervolgens liep Oranje via Arjen Robben (penalty) en Veltman (kopbal) nog voor rust uit naar 3-0. 'Nederland was simpelweg beter, het was een kwestie van kwaliteit. We moeten nu sleutelen aan het elftal. Deze week hebben we hard gewerkt en zijn we al een bepaalde richting in geslagen. Het beste is nu rusten en goed analyseren.'

De eerstvolgende wedstrijd van Ivoorkust wordt op zaterdag 10 juni afgewerkt. Het land opent tegen Guinee de kwalificaties voor de strijd om de Afrika Cup. Het Nederlands elftal staat op 9 juni tegenover Luxemburg in de kwalificaties voor het WK in Rusland.