'Willem was even terug en ze hebben hem allemaal gezien'

Reacties

VI-columnist Nico Dijkshoorn trok zondag samen op met Willem van Hanegem en zag wat de ontmoeting met Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst werkelijk betekende.

'Willem was even terug en ze hebben hem allemaal gezien'

Dijkshoorn leert voor, tijdens en na Feyenoord - AZ genoeg over Van Hanegem. Zijn afkeer van verplichte nummers, waarom hij als trainer een broertje dood had aan persconferenties en zijn manier van kijken naar het voetbal.

De VI-columnist ervaart ook wat de aanwezigheid van Van Hanegem doet met Van Bronckhorst. Na de persconferentie staan ze tegenover elkaar. 'De twee levende legenden schakelen een tandje bij. Minutenlang kaatsen ze tactische inzichten heen en weer. Zo op het oog twee pratende voetbalmannetjes, maar ik zie wat dit werkelijk betekent', beschrijft Dijkshoorn de ontmoeting.

'Willem was even terug en ze hebben hem allemaal gezien. Hij heeft voornamelijk gezwegen en alleen maar echt gesproken met de man die ertoe doet: Giovanni, die net als Willem belangrijke prijzen won en bij mooie clubs speelde. De rest was beleefdheid', weet Dijkshoorn.

In de nieuwe Voetbal International en op VI Premium het hele relaas van Dijkshoorn over zijn bijzondere middag in Rotterdam met Van Hanegem.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.