Willem II verschaft zichzelf lucht na turbulente week

Reacties

Willem II heeft een roerige week positief afgesloten. Door de 1-0 overwinning op Go Ahead Eagles hebben de Tricolores weer wat meer armslag.

Willem II verschaft zichzelf lucht na turbulente week

Een dag nadat De Volkskrant meldde dat twee competitieduels van Willem II in 2009 mogelijk 'verkocht' zouden zijn, hebben de Tilburgers wat afstand genomen van de onderste plekken. Tot zondagmiddag was het gat met nummer zestien Go Ahead slechts vier punten, door de driepunter stijgt Willem II (voorlopig) naar de tiende plaats. Het gaf daarmee een mooi slot aan een week waarin spelers en directie ook nog eens overhoop lagen over premies.

De basis voor de winst had de ploeg van Jurgen Streppel al in de eerste helft kunnen leggen. Met name vlak voor rust – na een wat gezapig begin – kreeg Willem II prima mogelijkheden, maar scoren deden de Tilburgers niet. Ben Sahar knikte de bal net naast en stuitte even later op Go Ahead-doelman Mickey van der Hart, terwijl Samuel Armenteros zag hoe Jop van der Linden zijn inzet van de doellijn haalde.

Nadat ook Robert Braber in de tweede helft net naast kopte, herstelde hij dat even later. De middenvelder troefde Deniz Türüç af en knikte raak: 1-0. Onbedoeld gooide Giliano Wijnaldum het duel een kwartier voor tijd vervolgens in het slot. De vlak na rust ingevallen Go Ahead-verdediger kreeg zijn tweede gele kaart en mocht inrukken, met tien man bleken de mannen van Foeke Booy niet in staat zich terug te knokken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.