Willem II zonder zege in laatste vier thuisduels

Reacties

● Willem II won zeven en verloor slechts twee van de voorgaande elf thuisduels met Go Ahead Eagles in de Eredivisie (G2).

Willem II zonder zege in laatste vier thuisduels

● De laatste keer dat beide ploegen elkaar op het hoogste niveau troffen in Tilburg was in december 1995, toen de Eagles met 1-2 te sterk waren voor Willem II.

● De Tilburgers verloren slechts twee van de laatste zeven thuiswedstrijden in de Eredivisie (W3, G2), maar wisten de laatste vier duels voor eigen publiek niet winnend af te sluiten.

● Willem II pakte in de eerste seizoenshelft negen van de mogelijke twaalf punten tegen de onderste vier Eredivisieploegen; alleen tegen Go Ahead Eagles werd verloren (1-0).

● De Tilburgers waren voor de winterstop bezig aan een slechte reeks, de ploeg noteerde voor het eerst dit seizoen drie nederlagen op rij (Ajax 5-0 , PEC 0-1 en FC Twente 3-2).

● De laatste vijf doelpunten van Willem II zijn gemaakt door vijf verschillende spelers, terwijl de acht goals daarvoor werden gescoord door twee spelers (Samuel Armenteros en Stijn Wuytens).

●Willem II-middenvelder Stijn Wuytens is de speler met de meeste gecreëerde kansen in de Eredivisie zonder een assist te geven dit seizoen (26).

● Go Ahead won geen van zijn laatste vier Eredivisieduels en verloor net als de huidige tegenstander Willem II drie keer op rij (laatste winstpartij NAC Breda 2-0, 22 november 2014).

● Alleen Excelsior en ADO Den Haag (elk nul) boekten dit seizoen minder uitzeges dan Go Ahead Eagles (één).

● Go Ahead Eagles incasseerde in tien van de laatste elf competitiewedstrijden minimaal twee doelpunten.

● Slechts 6 van de 34 doelpogingen (inclusief geblokkeerde schoten) van Go Ahead Eagles in december waren op doel, waarvan er één een treffer opleverde.

● Jop van der Linden en Jeffrey Rijsdijk (ieder vier assists) gaven samen net zo veel assists als de andere Go Ahead-spelers bij elkaar dit seizoen (zestien in totaal).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.