Willem II troeft Roda JC af in zespuntenduel

Reacties

Met een heldenrol voor Dries Wuytens (foto) heeft Willem II afstand genomen van de onderste plaatsen in de Eredivisie. Roda JC Kerkrade werd in een vermakelijk duel in Tilburg opzijgezet: 3-2.

Willem II troeft Roda JC af in zespuntenduel

Arjan Swinkels keerde voor het eerst sinds ruim drie jaar terug in het Koning Willem II Stadion, waar hij het grootste deel van zijn voetballeven doorbracht. In de openingsfase haalde de centrale verdediger van Roda JC zich even de woede van de Tilburgse aanhang op de hals na een duel met Nick van der Velden, die tevergeefs een penalty claimde.

Aan de overkant was vlak daarvoor de bal wél op de stip gegaan, toen de ervaren Frank van der Struijk een situatie met Tomi Juric verkeerd inschatte. De verdediger liet de Australiër struikelen, waarna Juric zelf de penalty dankbaar tegen de touwen joeg. De Limburgers, die al zoveel moeite hebben met scoren, gaven die voorsprong daarna kinderlijk weg.

Dries Wuytens werd de held van de Tilburgers door twee keer uit een corner te scoren. Na een slecht verwerkte hoekschop maakte hij de 1-1 met een lage trap, even later mocht hij op aangeven van zijn broer Stijn geheel vrijstaand binnenkoppen. De Belg scoorde nooit eerder in zijn carrière twee keer in één wedstrijd.

Van der Velden maakte de Limburgers vlak na rust helemaal het leven zuur door op aangeven van Erik Falkenburg de derde Tilburgse treffer binnen te stiften. Maar het geklungel bij hoekschoppen liep als een rode draad door de partij. Nu was het de beurt aan Roda om te profiteren: Rostyn Griffiths maakte het weer spannend (3-2). De ingevallen Richairo Zivkovic had vlak voor tijd het duel definitief kunnen beslissen, maar miste een enorme kans. Robert Braber deed even later hetzelfde. Doordat Roda niet meer scoorde, bleven die missers zonder gevolg.

Willem II neemt door de zege afstand van de onderste plaatsen in de Eredivisie; de Tilburgers stijgen na hun vijfde competitieduel op rij zonder nederlaag naar plaats dertien. Roda moet oppassen als nummer vijftien op de ranglijst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.