Willem II presenteert Van de Looi komende week

Reacties

Verrassend was het al lang niet meer, maar het is nu ook definitief: Erwin van de Looi wordt de nieuwe trainer van Willem II. De oefenmeester komt over van FC Groningen, waar hij deze zomer afscheid neemt. Bronnen bevestigen dit aan VI.

Willem II presenteert Van de Looi komende week

Afgelopen koningsdag meldde VI al dat de aanstelling van Van de Looi bij Willem II aanstaande was en dat wordt nu onderstreept.

Willem II zal het nieuws vermoedelijk wereldkundig maken, daags na de voor de Tilburgers belangrijke ontmoeting met NAC Breda in de finale van de play-offs. De ploeg van de huidige coach Jurgen Streppel moet daarin een 2-1 achterstand goedmaken om zeker te zijn van lijfsbehoud in de Eredivisie. Bij een nederlaag in de tweestrijd zijn De Tricolores afhankelijk van coulance van de licentiecommisie van de KNVB, die FC Twente wil laten degraderen naar de Jupiler League.

Van de Looi was sinds 2013 hoofdtrainer van FC Groningen. Hij won met die club onder meer de KNVB-beker. Als speler diende hij onder meer Vitesse, FC Den Bosch, NAC en FC Groningen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.