Willem II op valreep naast Cambuur dankzij Armenteros

Samuel Armenteros heeft Willem II een gelijkspel bezorgd tijdens het thuisduel met SC Cambuur (1-1), dat op weg leek naar de eerste overwinning op echt gras sinds de terugkeer in de Eredivisie.

Dit seizoen werd uitstekend begonnen door Willem II en SC Cambuur, die beide de vierde plaats in de Eredivisie voor zich konden opeisen bij een overwinning. De bezoekers maakten daar het meeste aanspraak op gezien het veldspel, maar de Tilburgers hielden uiteindelijk een punt over aan de wedstrijd. En dat was verdiend gezien de werklust.

Na tien minuten kreeg Etiënne Reijnen een goede kans op de voorsprong, maar de kopbal van de verdediger ging over. Pas na rust kreeg ook Willem II kansen. Zo was Ben Sahar dicht bij de openinsgtreffer op aangeven van Terell Ondaan. SC Cambuur bleef de bovenliggende partij en kwam in de 73ste minuut op voorsprong via Albert Rusnák, die vanaf de rand van het strafschopgebied raak schoot.

Willem II weigerde zich bij de nederlaag neer te leggen en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar de bezoekers uit Leeuwarden bleven lang redelijk eenvoudig op de been. Al moest doelman Leonard Nienhuis gestrekt na een hard schot van Bruno Andrade. In de extra speeltijd was het alsnog raak: Samuel Armenteros tikte een voorzet van Ali Messaoud binnen.

Daardoor hielden beide clubs een punt over aan het treffen in Tilburg. Willem II heeft zestien punten uit tien duels en staat achtste, drie plekken onder SC Cambuur. De ploeg van trainer Henk de Jong heeft één punt meer.