Willem II houdt Heerenveen van koppositie af

SC Heerenveen heeft de knappe zege op PSV een week later bij Willem II geen vervolg gegeven, waardoor het team ook de koppositie aan de neus voorbij zag gaan (2-1).

Zoals gebruikelijk dit seizoen kwam de eerste treffer van de wedstrijd van SC Heerenveen. De Friezen pakten in de 41ste minuut een voorsprong, zoals ze dat ook in de zeven voorgaande Eredivisieduels hadden gedaan.

De openingstreffer van Mark Uth was een hard gelag voor Willem II, ook omdat een mislukte counter van de Tilburgers de inleiding was voor de 0-1. Heerenveen-back Doke Schmidt onderschepte de bal, zette Daley Sinkgraven aan het werk en Uth tikte van dicht bij raak.

Maar het doelpunt deed ook pijn omdat Willem II aanvankelijk meer aanspraak dacht te mogen maken op een voorsprong vanwege een overwicht in een weinig verheffende eerste helft. Maar tegelijkertijd kondigde de treffer van SC Heerenveen zich ook al aan. Willem II-keeper Kostas Lamprou had in de minuten voor de 0-1 al redding moeten brengen op inzetten van Uth en Jordy Buijs.

Opmaat
Getuige de Friese kansen na de rust leek het de opmaat voor een overtuigende zege van SC Heerenveen. Maar het verzuimen de marge te vergroten kwam de gasten duur te staan. Willem II rook een positief resultaat en kreeg die ook. Keeper Kristoffer Nordfeldt hield Heerenveen op de been maar was in de 76ste minuut kansloos toen een vrije trap van invaller Ali Messaoud via het hoofd Dries Wuytens van richting werd veranderd.

Kort voor het einde zorgde Terrell Ondaan voor een onverwachte ontknoping. De aanvaller tekende na afleggen van Bruno Andrade voor een Tilburgse voorsprong (2-1), waardoor SC Heerenveen afdroop in de wetenschap dat de koppositie werd misgelopen én SC Cambuur voorbij kwam.