Willem II grijpt laatste strohalm, Roda nadert play-offs

In de strijd om lijfsbehoud heeft Willem II een belangrijke thuisoverwinning geboekt op Roda JC Kerkrade (2-1). Het was pas de vierde zege van dit seizoen in de Eredivisie. De hekkensluiter is nummer zeventien VVV-Venlo daardoor tot op twee punten genaderd.

Na vier nederlagen op rij (NAC 4-0, FC Groningen 1-2, PSV 1-3 en Heerenveen 3-2) kwam degradatie steeds meer in zicht voor Willem II, maar de ploeg van trainer Jurgen Streppel startte fel. Danny Guijt zorgde na een kwartier voor het eerste gevaar van de Tilburgers, maar doelman Filip Kurto kon redding brengen. Ook Gaby Jallo en Virgil Misidjan vonden de Roda-goalie op hun weg.

Halverwege de eerste helft namen de bezoekers het initiatief over en dat leidde tot kansen voor Frank Demouge, Mitchell Donald, Mark-Jan Fledderus en Arnaud Sutchuin Djoum. Met veel kunst- en vliegwerk hield David Meul zijn doel schoon, waardoor beide ploegen zonder te scoren de kleedkamers opzochten.

De tweede helft was vijf minuten oud toen Willem II op voorsprong kwam. Na een vrije trap van Marc Höcher kopte Philipp Haastrup de 1-0 binnen en in de 59ste minuut maakte Aurélien Joachim de tweede treffer door een strafschop te benutten, die hij zelf had verdiend na een overtreding van Rob Wielaert.

Roda zette de jacht in op de aansluitingstreffer, maar die kwam veel te laat. Pas in de 88ste minuut kon Sanharib Malki na prima voorbereidend werk van Demouge voor 2-1 zorgen, maar daar bleef het bij. Door de zege staat Willem II nu op twintig punten. VVV heeft er 22, maar wel een duel minder gespeeld. Roda heeft weer vijf punten meer en lijkt af te stevenen op de nacompetitie.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.