Duo Malki en Demouge van levensbelang voor Roda JC

In de aanloop naar de 31ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan Willem II en Roda JC Kerkrade tegenover elkaar in het Parkstad Limburg Stadion.

WILLEM II - RODA JC KERKRADE

Willem II verloor zijn laatste vier duels in de Eredivisie (NAC 4-0, FC Groningen 1-2, PSV 1-3 en Heerenveen 3-2).

Roda JC Kerkrade won dit seizoen slechts één uitwedstrijd. Op 23 december werd VVV in Venlo met 2-4 verslagen. De Limburgers verloren hun laatste drie uitduels (FC Utrecht 4-0, PEC Zwolle 3-2 en FC Twente 2-0).

Bij een gelijkspel tegen Willem II kan Roda JC niet meer rechtstreeks degraderen.

Het aanvalsduo Malki-Demouge maakte tien van de laatste dertien goals van Roda JC.

Roda JC speelde na dertig speelronden, samen met ADO Den Haag, het vaakst gelijk in de Eredivisie dit seizoen. Twaalf keer eindigde een duel van de Limburgers in een remise.

Willem II nam de minste hoekschoppen dit seizoen in de Eredivisie (117).

De spelers van Roda JC stonden het minst vaak buitenspel dit seizoen, veertig keer.

Willem II is het makkelijkst te verschalken. 371 keer ondernam de tegenstander een doelpoging en 67 daarvan werden omgezet in treffers (18,06 procent).

Roda JC springt dit seizoen zorgvuldig met de kansen om. 43 goals op 264 doelpogingen geeft een efficiencypercentage van 16,29 procent. Alleen PSV en Vitesse zijn efficiënter.

Willem II heeft precies evenveel doelpogingen als Roda JC (264) maar ging minder efficiënt met de kansen (28 treffers).

Roda JC-spits Sanharib Malki maakte tegen Vitesse (3-3) afgelopen weekend zijn veertigste competitietreffer voor Roda JC. De Syrische spits is de negende speler die dat aantal haalt voor de Limburgers.

Willem II incasseerde van alle clubs in de Eredivisie de meeste treffers in de tweede helft van de wedstrijd (44).

Tegenstander Roda incasseerde de meeste treffers in de eerste helft van de wedstrijd (32).

Willem II en Roda JC Kerkade maken zich op voor de zestigste ontmoeting in de Eredivisie. De Limburgers wonnen 28 keer, de Brabanders zestien keer en vijftien was er een remise.

Willem II scoorde in de laatste elf thuiswedstrijden telkens minimaal één keer.

In de laatste tien uitwedstrijden moest Roda JC telkens minimaal een treffer incasseren.

Willem II kreeg zeventien treffers te verwerken in het laatste kwart van de wedstrijd samen met ADO het hoogste aantal van de Eredivisie.

Willem II won voor het laatst op 3 mei 2009 (0-1) van Roda JC. De vijf wedstrijden daarna wisten de Tilburgers niet meer te winnen. Roda JC won de laatste editie op 2 april 2011 na een spectaculair duel met 4-5. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren en Jasper Steppé
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.