Willem II en NEC delen punten in matige wedstrijd

Willem II heeft aan het thuisduel met NEC een punt overgehouden. De club uit Tilburg maakte een achterstand ongedaan in een wedstrijd die eigenlijk ook geen winnaar verdiende (1-1).

Erton Fejzullahu, die woensdag tegen FC Utrecht (1-1) ook al trefzeker was, nam na veertig minuten de openingstreffer voor zijn rekening. De Zweed aarzelde niet toen hij in het strafschopgebied de bal uit de kluts voor zijn voeten kreeg en zette NEC op een 1-0 voorsprong.

In de zestigste minuut zorgde Saïd Boutahar voor de gelijkmaker tegen zijn voormalige club. De middenvelder kon profiteren van een fout in de NEC-defensie en bezorgde Willem II de verdiende gelijkmaker. In het laatste half uur leken beide ploegen vrede te hebben met een gelijkspel.

Door de remise stijgt NEC naar de tiende plaats, de ploeg uit Nijmegen heeft evenveel punten als NAC Breda maar een beter doelsaldo. Willem II blijft zeventiende, de Tilburgers hebben vier punten meer dan hekkensluiter RKC Waalwijk.