Willem II al sinds eind 2009 zonder uitzege in Eredivisie

Reacties

In de aanloop naar de tweede speelronde in de Eredivisie duikt VI als vanouds in de statistieken. Zondag staan FC Utrecht en Willem II tegenover elkaar in Stadion Galgenwaard (aftrap 14.30 uur).

Willem II al sinds eind 2009 zonder uitzege in Eredivisie

● FC Utrecht speelde dertig keer eerder thuis tegen Willem II in de Eredivisie. De Domstedelingen trokken vijftien keer aan het langste eind, de Tilburgers wisten vijf keer te winnen (G10).

● FC Utrecht won de laatste zes thuisduels met Willem II in competitieverband en hield daarbij vijf keer de nul.

● In de laatste vijftien ontmoetingen tussen beide teams in Utrecht kon de thuisploeg slechts één keer het net niet vinden: op 15 mei 2005 won Willem II met 0-3.

● FC Utrecht verloor slechts één van de laatste 33 thuisduels met gepromoveerde clubs in de Eredivisie (W21, G11). Op 17 februari 2008 was VVV-Venlo met 1-4 te sterk.

● FC Utrecht pakte afgelopen seizoen liefst 83 procent van de punten in het eigen stadion (34 van de 41), het hoogste percentage in de Eredivisie.

● FC Utrecht won in de Eredivisie 29 keer van Willem II en kan bij een overwinning het recordaantal Eredivisiezeges voor Utrecht op één club evenaren (tegen NEC, 30 keer).

● De spelers van FC Utrecht noteerden 752 balcontacten tegen PEC Zwolle, 68 meer dan elk ander Eredivisieteam in de eerste speelronde.

● Willem II wacht al 45 uitwedstrijden in de Eredivisie op een overwinning (G8, V37). De laatste uitzege vond plaats op 1 november 2009 (0-1 tegen RKC).

● De Tilburgers wonnen vorig seizoen negen keer en verloren geen enkele van de laatste elf uitduels in de Jupiler League (G2).

● Willem II wist de laatste twaalf Eredivisieduels in augustus niet te winnen (G2, V10). De laatste zege dateert van 1 augustus 2009 (Willem II -Vitesse, 3-1).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.