Willem II accepteert punt: 'Winst was te veel geweest'

Aanvoerder Jordens Peters en trainer Jurgen Streppel waren na het duel van Willem II met Vitesse eensgezind. Beiden konden leven met het gelijkspel.

Erik Falkenburg (1-0) en Denys Oliynyk (1-1) bepaalden uiteindelijk de eindstand in het Koning Willem II Stadion. En dat was volgens Peters wel terecht. 'Over de hele wedstrijd gezien was dit wel een terechte uitslag', sprak hij tegenover FOX Sports. 'Dit was voor ons de eerste wedstrijd om het echie, zij hadden er al twee op het scherp van de snede gespeeld', doelde de verdediger op de Europa League-duels met Southampton.

'Ik vond dat wij in het begin moeite hadden met hun lopende mensen, we kwamen een aantal keer goed weg', blikte Peters terug. 'In die fase hield Kostas (keeper Lamprou, red.) ons in de wedstrijd. In de tweede helft hadden wij wél de controle.' Desondanks moesten beide ploegen genoegen nemen met een gelijkspel.

En dat was niet onterecht, vond ook Streppel. 'Ik was benieuwd naar waar wij stonden, we speelde toch met vier à vijf nieuwe jongens. In de eerste helft vond ik ons niet goed, de tweede helft was veel beter. We hadden 'm uiteindelijk ook nog kunnen winnen, maar dat was misschien te veel van het goede geweest', grijnsde de oefenmeester.