Willem II: 27 verschillende basisteams in dertig duels

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. De lunchwedstrijd van zondag wordt betwist tussen Willem II en Go Ahead Eagles.

Willem II: 27 verschillende basisteams in dertig duels
Speelronde: 31
Aftrap: zondag 16 april, 12.30 uur
Scheidsrechter: Jeroen Manschot

• Willem II stond na de wedstrijden van afgelopen weekeinde op de elfde plaats. De voorsprong op de degradatiezone bedroeg desondanks slechts vijf punten. De Tricolores hadden daarentegen maar vier punten minder dan plek negen, die normaal gesproken leidt tot deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Go Ahead Eagles draagt de rode lantaarn en moet eigenlijk winnen om de aansluiting te vinden.

• Willem II en Go Ahead Eagles stonden in Tilburg twaalf keer eerder tegenover elkaar in Eredivisie-verband. De thuisploeg kwam liefst acht maal als winnaar uit de strijd. De andere vier duels mondden uit in twee gelijke spelen en twee zeges voor Go Ahead Eagles.

• De afgelopen twee speelrondes incasseerden Willem II en Go Ahead Eagles bij elkaar opgeteld liefst negentien doelpunten. De Tilburgers kregen zeven goals om de oren, de Deventer equipe beleefde twaalf treurmomenten.

• Willem II koesterde dit seizoen slechts 260 minuten een voorsprong in een thuiswedstrijd. Alleen Roda JC Kerkrade genoot deze jaargang minder lang van een voordelige marge voor eigen publiek (171 minuten).

Door een treffer van Jari Schuurman won Willem II eerder dit seizoen met 0-1 bij Go Ahead Eagles.
Door een treffer van Jari Schuurman won Willem II eerder dit seizoen met 0-1 bij Go Ahead Eagles.

• Trainer Erwin van de Looi van Willem II maakte in de eerste dertig speelrondes gebruik van liefst 27 unieke basiselftallen, het hoogste aantal in de Eredivisie.

• Zijn Go Ahead Eagles-collega Robert Maaskant kreeg in zijn eerste drie Eredivisie-duels in dienst van de Deventer equipe liefst dertien treffers om de oren. Nooit eerder begon een trainer in dit opzicht zo slecht aan zijn Eredivisie-avontuur in de Koekstad.

• De laatste keer dat Van de Looi en Maaskant tegenover elkaar stonden in de Eredivisie was op 17 mei 2015, precies zevenhonderd dagen geleden. FC Groningen (Van de Looi) won die middag met liefst 4-5 van NAC Breda (Maaskant).

• Go Ahead Eagles kreeg dit Eredivisie-seizoen al elf doelpunten tegen uit een strafschop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.