Wijnaldum: 'Spelers van PSV gaan voor elkaar door het vuur'

Met vier zeges in de eerste vier officiële wedstrijden van deze jaargang beleeft PSV een uitstekende seizoenstart. Zaterdag nemen de Eindhovenaren het thuis op tegen Go Ahead Eagles.

Wijnaldum: 'Spelers van PSV gaan voor elkaar door het vuur'

Bij PSV ontpopt aanvoerder Georginio Wijnaldum (22) zich als een scorende leider van een ploeg die razendsnel de harten van veel voetballiefhebbers aan het veroveren is. De piepjonge en gretige spelersgroep van trainer Phillip Cocu koppelt spelplezier aan goed voetbal én resultaten.

'We hebben veel nieuwe, jonge spelers', zegt Wijnaldum tegen VI. 'Bijna allemaal jongens die minder ervaring hebben dan de spelers die hier eerst speelden. Binnen die vernieuwde groep leeft heel erg de drang om te laten zien dat jong zijn of weinig ervaring hebben geen excuus is om minder te presteren.'

Dat jong en onveraren niet per se tot wisselvallige prestaties leidt, bewijzen de klinkende resultaten van de eerste vier wedstrijden van PSV in dit seizoen. Wijnaldum: 'Je ziet dat we in wedstrijden voor elkaar door het vuur gaan. We verdedigen met zijn allen, lopen gaten voor elkaar dicht. Als je betaald voetbal speelt bij PSV, dan moet je resultaten behalen. Dan gaat het niet om leeftijd, maar om wat je brengt.'

Jubileum
Voor Wijnaldum heeft het duel met Go Ahead Eagles een bijzonder tintje. De middenvelder speelt in het Philips Stadion zijn honderdste officiële wedstrijd in dienst van PSV. Dat is opmerkelijk snel, want de Rotterdammer is pas bezig aan zijn derde seizoen in Eindhoven.

Bovendien kan Wijnaldum zijn vijftigste doelpunt in de Eredivisie laten aantekenen. De teller voor hem staat nu op 48 goals in 178 wedstrijden: hij scoorde in de vaderlandse topdivisie 22 keer voor Feyenoord en inmiddels al 26 keer voor PSV.

Samenstelling: Thijs Slegers & Ramon Min

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen