Wieffer na 'verschrikkelijke' ontknoping tegen Roma: 'Ik was helemaal dood'

Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer neemt Dávid Hancko en Alireza Jahanbakhsh niets kwalijk na hun gemiste strafschoppen in de penaltyserie tegen AS Roma. Teamgenoot Quilindschy Hartman dacht dat het donderdag eindelijk de kant van de Rotterdammers zou opvallen.

AS Roma
AS Roma
ns
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

'Het ging redelijk gelijk op. Zij hadden wat goede momenten, maar wij hadden aan het begin een aantal goede mogelijkheden', zei Wieffer tegen ESPN. 'Vooral op het laatst waren wij wat fitter in de verlenging en waren we nog dreigend. Zij konden denk ik niet meer. Als je dan met penalty's verliest... Zuurder kan niet.'

Wieffer werd vlak voor de penaltyserie naar de kant gehaald voor Jahanbakhsh, die net als Hancko niet scoorde vanaf elf meter. 'Roma schoot de penalty's heel goed in. Vooral die eerste en die laatste, waar Timon (Wellenreuther, red.) nog goed bij zat. Dávid en Ali schoten de penalty's niet heel slecht in, dus je kunt het ze niets kwalijk nemen. Maar dit is echt verschrikkelijk. Iedereen is stil in de kleedkamer', aldus Wieffer.

De Oranje-international keek niet op van zijn wissel bij het einde van de verlenging. 'Ik bleef maar rennen voorin en was helemaal dood. Ali kan normaal heel goed penalty's nemen, dus ik vond de wissel niet zo raar', verklaarde Wieffer, die vroeg in de eerste helft een goede kans kreeg op de 0-2. 'Hun keeper kwam goed zijn doel uit en maakte zijn doel klein. Ik wilde de bal in de korte hoek schieten. Daarvoor moest ik ook nog een aardige sprint afleggen.'

Geen revanche
Hartman was een van de Feyenoorders wie wel scoorde in de penaltyserie. De linksback stelt dat Roma nog meer dan in de voorgaande duels met Feyenoord in de Conference League en Europa League in de laatste twee jaar wankelde. 'We waren vanavond dichterbij dan ooit tegen Roma. Dit is dus extra zuur. Na de redding van Timon in de laatste minuut van de verlenging dacht ik dat het onze kant op zou vallen', zei Hartman over de reactie van Wellenreuther op een late uithaal van Romelu Lukaku.

'In de penaltyserie begonnen we goed, maar helaas misten we er daarna twee. Ik heb alle respect voor de jongens die het initiatief durfden te nemen in zo'n stadion. Ik kan het niemand kwalijk nemen als je zo'n bal mist. Ik wilde zelf ook iets in handen hebben, dan moet je een strafschop nemen en ik heb een goede trap. Ik bleef rustig en had mijn hoek al gekozen. Gelukkig scoorde ik, maar helaas was het niet genoeg. We hebben dit seizoen nog genoeg om voor te spelen. Het is even klote, maar we moeten door', besluit Hartman.