Feyenoord finisht op ruim 36,5 miljoen euro aan UEFA-premies

Reacties

Met de uitschakeling in de Europa League kan de financiële balans worden opgemaakt van het Europese seizoen voor Feyenoord. De Rotterdammers finishten op 36,5 miljoen euro.

Feyenoord finisht op ruim 36,5 miljoen euro aan UEFA-premies
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
ns
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Een plek bij de laatste zestien had Feyenoord 1,2 miljoen euro kunnen opleveren, maar die vlieger gaat dus niet op. De teller bleef daardoor steken op 36,539 miljoen. De voornaamste inkomstenpost? De startpremie in de Champions League, goed voor 15,64 miljoen euro.

Hoewel de bedragen flink lager liggen dan in de Champions League had er ook in de Europa League aardig kunnen worden verdiend door Feyenoord. De premies voor het bereiken van de kwartfinales, halve finales en finale zijn respectievelijk 1,8 miljoen, 2,8 miljoen en 4,6 miljoen euro. Het winnen van de finale levert nog eens vier miljoen op én een plekje in de strijd om de Europese Super Cup, dat gepaard gaat met 3,5 miljoen euro.

Op wedstrijdniveau konden er in de knock-outfase geen premies meer worden verdiend door Feyenoord. Clubs die doorgaan incasseren een bepaald bedrag en de uitgeschakelde teams staan met lege handen.

Onderstaand overzicht behelst alleen het prijzen- en startgeld. De recette is bijvoorbeeld niet meegenomen.

De verdiensten van Feyenoord in Europa:

Startpremie 15,64 miljoen euro
Coëfficiëntenpremie 13,644 miljoen
Market pool 1,155 miljoen
Prestatiebonus 5,6 miljoen
Tussenrondedeelname 0,5 miljoen
Totaal 36,539 miljoen
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.