'Wie zegt dat Zivkovic is afgeschreven, is een idioot'

Reacties

Erik ten Hag heeft het volste vertrouwen in Richairo Zivkovic. Ook de spits zelf, die gehuurd wordt van Ajax, kijkt uit naar zijn seizoen bij FC Utrecht.

'Wie zegt dat Zivkovic is afgeschreven, is een idioot'

Met de tijdelijke transfer naar de Domstad werd Ten Hag op zijn wenken bediend. Hij wilde Zivkovic vorig jaar al naar Utrecht halen. Dat lukte toen niet, hij ging als huurling naar Willem II. 'Ik zie iets specifieks in hem', vertelt Ten Hag aan Voetbal International. 'Zó veel potentieel, al veel ervaring opgedaan en hij heeft alles nog voor zich. Wie zegt dat hij is afgeschreven, is een idioot. Ik heb nog nooit met hem gewerkt, dus oordelen over het verleden kan ik niet. Ik vind het prachtig dat ik dit seizoen met hem mag werken.'

Dat Zivkovic een etiket 'lastige jongen' draagt, zegt Ten Hag weinig. De trainer werkte bij FC Twente en Go Ahead Eagles ook met zogenaamd moeilijke jongens en onder hem bloeiden ze allemaal op.

Zivkovic zelf erkent dat hij het nu wel moet laten zien bij Utrecht. 'Ik heb aardig wat dingen veranderd en de knop omgezet sinds ik terugkeerde bij Ajax na dat jaar Willem II. Het lag soms aan mijn focus en mijn concentratie. Ik weet inmiddels wat het betekent profvoetballer te zijn. Je moet er alles voor overhebben. Daarom was het geen verloren periode bij Willem II. Soms moet je eerst op je bek gaan, om er vervolgens sterker van te worden. Sowieso vind ik dat ik te snel een stempel opgeplakt heb gekregen, omdat ik bij Oranje Onder-19 te laat was gekomen. En niet eens overtuigend te laat. Als ik in mijn neus peuter, staat het al op het internet. Hoe dan ook, het moet er nu van komen. FC Utrecht biedt mij een prima kans. Ik ben de enige die het kan verpesten.'

Lees in de nieuwe VI meer over FC Utrecht. Zo wordt onder meer de situatie van Sébastien Haller, voor wie de nodige interesse is, uitgelicht. Lees hier het verhaal op VI Premium.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.