'WhatsApp' Burnet kan straf verwachten van Groningen

FC Groningen-trainer Robert Maaskant gaat maatregelen nemen tegen Lorenzo Burnet. De verdediger hield zich zaterdag lang onbereikbaar, terwijl hij wel actief was via zijn mobiele telefoon.

'WhatsApp' Burnet kan straf verwachten van Groningen

Burnet moest zaterdag onverwacht alsnog opdraven voor de wedstrijd tegen Ajax (2-0 verlies) doordat Emil Johansson zich 's morgens ziek had moeten afmelden. Maar de Amsterdammer reageerde pas laat op de oproep, zodat de technische staf koos voor belofte Yoëll van Nieff als vervanger.

Burnet beweerde niet op zijn telefoon te hebben gekeken en dat hij daarom pas laat contact zocht. Maar FC Groningen twijfelt aan deze uitleg. Teammanager Bas Roorda constateerde namelijk dat de verdediger via Facebook en WhatsApp wel actief was geweest.

De betrapte Burnet kan een sanctie tegemoet zien. 'Hierover is het laatste woord nog niet gesproken, dit is ronduit amateuristisch', aldus Robert Maaskant. 'Ik zal hier dan ook consequenties aan verbinden.' Burnet maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie omdat het 'vuur' ontbrak bij de oud-Ajacied.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's