West Ham naar kwartfinale FA Cup dankzij Emenike en Payet

West Ham United heeft zich ten koste van Blackburn Rovers voor de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup geplaatst. Dankzij uitblinkers Dimitri Payet en Emmanuel Emenike liepen de bezoekers uit naar 1-5.

Het leek even een bijzonder vervelende middag te worden voor West Ham United op Ewood Park. Na de openingstreffer van Ben Marshall, die scoorde met een bekeken schot, namen The Hammers het heft in handen op bezoek bij de huidige nummer negentien van het Championship. Het antwoord van de Londenaren op de openingstreffer liet niet lang op zich wachten. Victor Moses verschalkte doelman Jason Steele met een schuiver van afstand.

Het hoogtepunt in de eerste helft moest toen echter nog komen. De ogen zijn bij West Ham al het hele seizoen gericht op Payet (foto), die onlangs een half seizoen na zijn komst naar West Ham zijn krabbel onder een verbeterde en verlengde verbintenis zette. De Fransman bewees tegen Blackburn zijn waarde door de bal uit een vrije trap loepzuiver binnen te krullen: 1-2.

De hoop op een stunt verdween bij Blackburn volledig na een rode kaart voor Chris Taylor, die tien minuten na rust zijn tweede gele kaart kreeg. Ook West Ham haalde de eindstreep niet met elf man door een rode prent voor Cheikhou Kouyaté. De middenvelder fungeerde even voor de uitsluiting nog als aangever bij de goal van Emmanuel Emenike, die bij zijn basisdebuut scoorde met een intikker. De van Fenerbahçe gehuurde spits bleek vlak voor tijd oog in oog met Steele kalm en maakte zijn tweede treffer van de middag. Payet bepaalde de eindstand uit een counter vervolgens op 1-5.