Amrabat en John naar kwartfinale FA Cup

Watford heeft zich ten koste van Leeds United geplaatst voor de kwartfinale van het FA Cup-toernooi. Reading stuntte tegen West Bromwich Albion.

Watford - Leeds United 1-0
Nordin Amrabat begon in de basis bij Watford, dat in de 53ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Ben Watson slingerde de bal vanaf de rechterflank voor het doel, waar Sam Wootton de bal op bijzonder klungelige wijze achter zijn eigen keeper schoot.

Het was een tegenslag die als het ware het hele seizoen van Leeds symboliseerde. De club die begin deze eeuw nog de halve finale van de Champions League haalde, bivakkeert in het rechterrijtje van het Championship. Supporters van The Whites raken steeds meer vervreemd van de club, vanwege de rol van eigenaar Massimo Cellino. De Italiaan beloofde bij zijn entree in 2014 gouden tijden, maar maakte die woorden niet waar en is vooral belust op geld. Deze week vonden opnieuw hevige protesten plaats tegen de Italiaan, die ondanks de belofte de club te verkopen nog altijd stevig aan het roer staat op Elland Road.

Vlak voor tijd kwam bij Leeds met Jordan Botaka (ex-Excelsior) een oude bekende uit de Eredivisie binnen de lijnen, maar hij kon geen gelijkmaker forceren. Bij Watford behoorde Steven Berghuis wederom niet tot de wedstrijdselectie.

Reading - West Bromwich Albion 3-1
Championship-club Reading heeft voor een flinke verrassing gezorgd door West Bromwich Albion uit te schakelen. West Brom kwam vlak na rust op voorsprong via Darren Fletcher, maar door doelpunten van Paul McShane en Michael Hector kwam Reading op voorsprong tegen de nummer veertien van de Premier League. In de tweede helft viel Ola John in bij Reading, dat vijftiende staat op het tweede niveau. Hij zag hoe met Lucas Piazon een andere ex-speler uit de Eredivisie de eindstand op 3-1 bepaalde.