West Ham en Sakho komen goed weg met geldboete

Reacties

Goed nieuws voor West Ham United en Diafra Sakho: zowel de club als de aanvaller ontloopt een uitsluiting van het toernooi om de FA Cup.

West Ham en Sakho komen goed weg met geldboete

Volgens de reglementen van de FIFA heeft de club met matchwinner Sakho een onreglementaire speler opgesteld in het FA Cup-duel met Bristol City (1-0 overwinning). Sakho zou met Senegal op de Afrika Cup actief zijn, maar meldde zich af met een rugblessure. Van de wereldvoetbalbond mag een speler niet voor zijn club uitkomen als hij op dat moment eigenlijk zijn land had moeten dienen. 

Sakho kwam, tot woede van de Senegalese bond, op 25 januari als wisselspeler in het veld. Twee dagen later stond voor Senegal de beslissende interland tegen Algerije op het menu, voor een plaats bij de beste acht van Afrika. Hoewel de FIFA het bewezen acht dat de club niet juist gehandeld heeft in een zaak rond Sakho, blijft een uitsluiting van het Engelse bekertoernooi uit. De Londenaren krijgen wel een geldboete van circa honderdduizend euro.

West Ham United neemt het in de achtste finale van het toernooi om de FA Cup op tegen West Bromwich Albion. Op zaterdag 14 februari heeft het duel plaats in West Bromwich.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.