Wesley Sneijder inzet van schaakpartij op topniveau

Reacties

Juventus heeft al zijn pijlen gericht op Wesley Sneijder, die graag terugkeert in de Serie A. Galatasaray wil meedenken, maar alleen als daar een zak geld én het uitblijven van imagoschade tegenover staat. De Turken vrezen namelijk voor woede van de fans bij het vertrek van hun favoriet. Het is een garantie voor een boeiende transfersoap.

Wesley Sneijder inzet van schaakpartij op topniveau

Eerst waren het de geruchten in de wandelgangen, vervolgens kwamen de verhalen in serieuze sportkranten als La Gazzetta Dello Sport en Fanatik. Maar na de commentaren van Galatasaray-coach Hamza Hamzaoglu en Juventus-trainer Massimiliano Allegri, eind vorige week, ging de transfermolen rond Sneijder helemaal op volle toeren draaien.

De kleine regisseur is met afstand de beste speler van Galatasaray én publiekslieveling. Dat laatste maakt de situatie voor Cim Bom Bom gecompliceerd. De club wil best meewerken als er een flinke zak geld op tafel komt, maar de verkoop van Sneijder halverwege het toch al moeizame seizoen zou pr-technisch een drama betekenen. Daarom is Galatasaray er veel aan gelegen het spel in de media zo hard mogelijk te spelen. 'Jullie willen Sneijder? Prima. Maar alleen tegen ónze voorwaarden.'

Twintig miljoen euro zegt Galatasaray te eisen voor Sneijder. Dat is erg veel voor een speler van dertig jaar, die in 2013 voor slechts 7,5 miljoen euro overkwam van Internazionale. Het is een stellingname die als onderdeel van een groter geheel kan worden gezien.

Dat Sneijder de nummer 10 is die boven aan het verlanglijstje van Juventus prijkt, is geen geheim. Allegri en directeur Beppe Marotta zijn in de media al een tijdje aan het flirten met de international van Oranje. Een openingsbod lijkt nog slechts een kwestie van tijd en een daaropvolgende weigering van Galatasaray eveneens. Vervolgens zal Juve laten doorschemeren zijn aandacht te verleggen naar een andere spelmaker, waarna Galatasaray wellicht wat water bij de wijn zal doen.

Het zijn de tradities van het transferspel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.