Wernbloom: 'Rustig blijven, het valt mee met Rasmus Elm'

Reacties

Over Rasmus Elm gingen de laatste weken de wildste verhalen rond. Zijn loopbaan, en zelfs zijn leven, zouden in gevaar zijn. Volgens ploeggenoot Pontus Wernbloom valt dat allemaal wel mee.

Wernbloom: 'Rustig blijven, het valt mee met Rasmus Elm'

Begin deze maand liet voorzitter Evgeni Genir van CSKA Moskou, de club waar beide Zweden onder contract staan, weten dat de carrière van de 26-jarige Elm aan een zijden draadje hangt wegens ernstige maagproblemen. 'Elm krijgt maagbloedingen als hij zich inspant. Men heeft me verteld dat negen van de tien voetballers die deze ziekte krijgen, niet meer kunnen voetballen', aldus Genir.

De preses ging zelfs nog verder. 'Als Elm risico neemt en doorgaat met voetballen, kan hij in het ernstigste geval overlijden. Het belangrijkste is dat er geen verlammingsverschijnselen optreden. Het gaat weliswaar iets beter, maar voetballen gaat nog echt niet.' Wernbloom (foto, links), die met Elm samenspeelde bij AZ en het Zweeds elftal, en nu dus bij CSKA, spreekt die berichtgeving echter tegen.

'Ik denk dat dat een beetje overtrokken is geweest', laat hij aan het Zweedse Aftonbladet weten. 'Hij traint al een hele tijd niet, dat klopt. Maar het is niet zo ernstig als wordt beweerd.' Volgens de 28-jarige Wernbloom kan het liggen aan een verkeerde vertaling vanuit het Russisch. 'We praten bovendien nooit met de Zweedse of met de Russische pers. Dit komt dus puur voort uit speculatie.'

Veel dieper wil Wernbloom echter niet ingaan op de zaak. 'Het is aan Rasmus. Als hij erover wil praten, dan zal hij er wel over praten. Hij heeft natuurlijk de meeste en de beste informatie. Of ik weet wat hij heeft? Geen commentaar. Ik begrijp de nieuwsgierigheid, maar het zou beter zijn als iedereen gewoon rustig blijft. Het valt allemaal wel mee', herhaalde hij. 'Ik denk dat we Rasmus terug op het veld gaan zien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.