Wereldvoetbalbond FIFA schaart zich achter Hitzlsperger

Reacties

Thomas Hitzlsperger kan op de steun van Sepp Blatter rekenen. De voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA schaarde zich donderdag openlijk achter de oud-profvoetballer, die een dag eerder bekend maakte dat hij op mannen valt.

Wereldvoetbalbond FIFA schaart zich achter Hitzlsperger

De 52-voudige international van Duitsland is de eerste prominente voetballer die uitkomt voor zijn homoseksualiteit. 'De FIFA en zijn voorzitter steunen de beslissing van Hitzlsperger om zijn seksuele geaardheid publiekelijk bekend te maken', liet de FIFA weten. 'Helaas bestaan vooroordelen nog steeds in het voetbal. De FIFA werkt er hard aan om deze onderuit te halen.'

In een uitgebreid interview met Die Zeit openbaarde Hitzlsperger het geheim dat hij tijdens zijn hele profcarrière met zich meedroeg. 'Ik kom ervoor uit dat ik homoseksueel ben, ook om de discussie over homoseksualiteit onder topsporters weer op de voorgrond te krijgen.'

Hitzlsperger stopte in september vanwege aanhoudend blessureleed. De middenvelder kwam in de periode 2004-10 52 keer uit voor Duitsland. In clubverband speelde hij voor achtereenvolgens Aston Villa, VfB Stuttgart, Lazio, West Ham United, VfL Wolfsburg en Everton.

Ook vanuit Nederland kan Hitzlsperger  op steun rekenen. Danny Hesp is blij dat de Duitser is uitgekomen voor zijn homoseksualiteit. De voorzitter van de spelersvakbond VVCS denkt dat dit een stimulans kan zijn voor andere homoseksuele voetballers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.