'Wereldreiziger' Krul gaat nu wel voor Puerto Rico

Reacties

Menig voetballer spreekt bij een transfer van een nieuw avontuur, maar voor André Krul (27) gaat dat zeker op. De keeper die behalve in Nederland in Malta en Colombia keepte, verkast naar Puerto Rico.

'Wereldreiziger' Krul gaat nu wel voor Puerto Rico

Krul gaat de overstap naar Bayomon FC maken. Die club komt uit in de Champions League van Midden- en Noord-Amerika.

Zodoende is de loopbaan van Krul opmerkelijk te noemen. In Nederland maakte hij onderdeel uit van de selecties van SC Telstar, FC Utrecht, Sparta Rotterdam en AGOVV Apeldoorn alvorens hij in  2012 voor het eerst buiten de landsgrenzen ging kijken bij Valletta FC op Malta.

Al gauw maakte Krul de opmerkelijke overstap naar Colombia waar hij voor Chico keepte. In 2003 besloot hij terug te keren naar Nederland. Hoewel hij al sinds november weer in zijn geboorteland was, kon hij pas in maart weer aan de bak. FC Groningen legde hem vast tot het einde van het seizoen, maar besloot deze zomer niet langer met de doelman door te gaan.

Daardoor koos Krul nu voor Puerto Rico. In maart liet hij nog weten destijds zijn kersverse werkgever niet te hebben verkozen. 'Ik kon ook naar Puerto Rico. Als Groningen niet was gekomen, had ik dat wel gedaan. Ik had geen club en kon voor vier maanden eerste keeper worden bij Bayamón FC', aldus Krul toen. Met een omweg via het hoge noorden is hij nu dus alsnog in Puerto Rico uitgekomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.