Krul verkiest FC Groningen boven Puerto Rico

Reacties

André Krul heeft bij FC Groningen de kans gegrepen zich weer te laten zien in Nederland. De 26-jarige doelman wees daarvoor een avontuur op Puerto Rico af.

Krul verkiest FC Groningen boven Puerto Rico

Al sinds november zat Krul weer in Nederland na zijn avontuur bij het Colombiaanse Chico, waar hij in 2012 terecht was gekomen na zijn korte periode bij FC Valletta op Malta. De zoektocht naar een nieuwe club was lang vruchteloos voor de voormalig doelman van FC Utrecht, Telstar en AGOVV. 

Afgelopen week kwam daar verandering in, en had Krul ineens drie opties. Via Maarten Arts, met wie hij de laatste maanden zijn conditie op peil hield, kwam een week geleden FC Groningen op zijn pad. Die stuurde een bericht naar teammanager Bas Roorda.

Het uiteindelijke resultaat voor Krul was een contract tot het einde van het seizoen bij de Eredivisionist, die na het vertrek van Luciano een extra keeper kon gebruiken. 'Met FC Groningen heb ik meer gekozen voor mijn ambitie dan voor het avontuur. Ik wil me bewijzen voor het nieuwe seizoen. Ik heb nog steeds in mijn hoofd dat ik in de Eredivisie kan spelen', aldus Krul, die zondag nog niet op de bank zit bij zijn nieuwe club.

Avontuur
'Ik kon ook naar Puerto Rico. Als Groningen niet was gekomen, had ik dat wel gedaan. Ik had geen club en kon voor vier maanden eerste keeper worden bij Bayamón FC', aldus Krul. 

Het had gepast in zijn hang naar avontuur die op basis van zijn cv aan Krul plakt. 'Aan de ene kant wel, maar ik heb er niet echt bewust gekozen. Na FC Utrecht kreeg ik de kans op Malta en daarna die in Colombia. Het waren meer goede stappen voor in mijn carrière, en kansen die ik niet wilde laten lopen.' 

Een andere kans bleek helaas voor Krul niet concreet. De Spaanse  derde divisionist Arroyo CP zat ernstig verlegen om een keeper en zocht ook toenadering tot de Nederlander. Ze wilden me per direct hebben. En het is ook altijd mijn ambitie geweest om in zuid Europa te spelen. Maar ze haakten af. Ik had zondag al moeten spelen, maar ze vreesden dat de overschrijving vanuit Colombia een probleem zou zijn.'  (Lars Ulrich)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.